• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.2
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

E-bike verzekering

De elektrische fiets wordt steeds populairder in alle leeftijdsgroepen. Steeds meer mensen gaan op de fiets. Buiten zijn, lekker bewegen, goed voor onszelf én onze omgeving. De elektrische fiets wordt nu de nieuwe standaard.

Wat kost een E-bike?

Voordat je een E-bike koopt, wil je weten welke elektrische fiets het beste bij je past. Hoeveel kilometers kan de fiets op één accu rijden en hoe snel wil je kunnen fietsen. Hoe vaak fiets je, zoek je een tweede hands elektrische fiets of ga je voor een nieuwe E-bike. Er zijn nu hele mooie E-bike’s te koop in diverse prijsklassen. Prijzen lopen uiteen van € 1500,- tot zo’n € 5.000,-. Een E-bike is nogal gewild, koop je een nieuwe E-bike dan is een verzekering voor je fiets erg verstandig.

Heb je een High Speed E-bike / Speed Pedelec dan is de verzekering verplicht. Bereken premie Speed Pedelec.

Voor je E-bike heb je keuze uit een doorlopende of een aflopende fietsverzekering:

Doorlopende fietsverzekering

De doorlopende fietsverzekering loopt één jaar. Elk jaar kun je beslissen of de fiets verzekerd moet blijven of dat je het niet meer nodig vindt. Jij bepaalt dus hoe lang deze fietsverzekering blijft lopen. Je hoeft niet een speciale E-bike verzekering af te sluiten. De standaard fietsverzekering voldoet aan alle eisen die je als e-bike bezitter wilt.

Je hebt de keuze uit twee basisdekkingen: diefstal en/of beschadiging.

  • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt 100% van het verzekerd bedrag vergoed. Het 4e jaar 75%, het 5e jaar 60% en vanaf 6e jaar 50% van het verzekerd bedrag. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
  • Beschadiging: Je krijgt de schade vergoed als de fiets beschadigd is door een val of door een aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook de val- of stootschade aan de accu vergoed.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade die je met de (elektrische) fiets aan anderen veroorzaakt. Dit is gedekt op je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. (AVP) Daarnaast is schade door opzet, slijtage en onvoldoende onderhoud niet gedekt en als je de elektrische fiets verhuurd is er geen dekking.

Aflopende Fietsverzekering

De fietsverzekering heeft een looptijd van 3 jaar of 5 jaar, die keuze is aan jou.

Ook hier kun je kiezen uit twee basisdekkingen: diefstal en/of beschadiging.

  • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
  • Beschadiging: Je krijgt een vergoeding als de fiets wordt beschadigd door een val of door aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook schade aan de accu vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Naast bovengenoemde basisdekkingen heb je ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen te kiezen.

Verhaals rechtbijstand

Heb je een schade aan de fiets door een verkeersongeval en is het niet jouw schuld? Dan vergoedt de verzekeraar de kosten van juridische hulp, je hebt dan geen extra kosten voor het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.

Pechhulp Fietsverzekering

Met de dekking pechhulp heb je recht op het volgende:

  • Gratis reparatie bij pech onderweg (onderdelen worden niet vergoed)
  • Is de reparatie onderweg niet mogelijk? Dan krijg je gratis vervoer.