• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

motorverzekering

Rijd binnen enkele minuten weg met de voordeligste motorverzekering!

Vul simpelweg het kenteken in, kies jouw gewenste dekking en verzeker jouw motor direct. Geniet van online tarieven met een persoonlijk tintje advies. Laat ons jou helpen om de meest voordelige motorverzekering te vinden! Bel ons vandaag nog!

 • Scherp geprijsd
 • Vandaag nog verzekerd
 • Gratis hulpverlening ANWB

Jouw premie motor verzekering


09.6

Of bel: 0513-646494

Voor alle motoren de juiste verzekering

Deze motorverzekering is geschikt voor alle type motoren, ook voor Piaggio MP3, quad, trike en oldtimer motor.

Een motor verzekering die vrijheid biedt. Deze voordelige verzekering voor je motor vind je bij Veenstra & de Jong Assurantiën. Je kan de motor verzekeren voor het hele jaar of alleen voor de ‘vorstvrije’ maanden. Hiermee bepaal je zelf hoe vaak je wilt rijden en welke korting je wilt op de premie. Bereken eenvoudig jouw premie en sluit de verzekering gemakkelijk af.

Wat kost de motor verzekering?

De premie van je motorverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals het type motor, het aantal cc en het gewicht. Ook spelen de leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren van de bestuurder een rol. Maar wist je dat je zelf ook invloed hebt op de premie? Als je bijvoorbeeld niet in de winter rijdt, kun je korting krijgen met een winterstop regeling.

De WA-premie is doorgaans de goedkoopste optie, maar vaak kiezen mensen voor een uitgebreidere dekking. Als je kiest voor beperkt of volledig casco, betaal je natuurlijk meer. Wil je ook schadeverzekering voor inzittenden? Dat kan voor € 56,- per jaar. En goed om te weten: hulpverlening is standaard inbegrepen, daar hoef je dus geen extra kosten voor te betalen.

 Voordelen Motorverzekering

 • Motor meteen verzekerd bij aanmelden
 • Volledige aankoopwaarde vergoeding
 • Hulpverlening door ANWB Alarmcentrale
 • 10% korting op winterstop
 • Bonusplan voor extra no-claim korting
 • Online schade melden
 • Oldtimer motor premie vanaf € 43,- per jaar

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Stuur een berichtje via mail of bel ons.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

motorverzekering Veenstra & de Jong

Veelgestelde vragen

Wat kost een motorverzekering?

De premie voor een motorverzekering is anders opgebouwd dan die voor een autoverzekering. Dit komt doordat motoren over het algemeen minder kilometers afleggen en lichter zijn dan auto’s, waardoor ze potentieel minder schade kunnen veroorzaken aan anderen. Bovendien zijn de reparatiekosten voor motoren vaak lager dan voor auto’s.
Een ander aspect waar verzekeraars rekening mee houden, is het risicoprofiel van motorrijders. Motorrijders worden over het algemeen beschouwd als meer ervaren en voorzichtiger dan automobilisten, wat kan resulteren in een lager risico op ongevallen. Dit kan leiden tot lagere premies voor motorverzekeringen in vergelijking met autoverzekeringen.
Naast deze factoren spelen ook individuele kenmerken van de motorrijder een rol, zoals leeftijd, rijervaring, woonplaats en het type motor. Al deze factoren worden meegenomen bij het bepalen van de premie voor een motorverzekering, met als doel een eerlijke prijs te bieden die past bij het risico dat de verzekeraar loopt.

Bereken online de premie voor de motor en als je wilt, kun je meteen de motorverzekering afsluiten.

Ik heb meerdere oldtimer motoren, wat is dan de beste verzekering?

Als je één of meerdere motoren hebt die ouder zijn dan 20 jaar, kun je aanzienlijk besparen op je premie. Voor oldtimer motoren hanteren verzekeraars vaak speciale tarieven met aantrekkelijke kortingen. Deze speciale tarieven zijn ontworpen om eigenaren van oldtimer motoren tegemoet te komen en hen te belonen voor het behoud en de liefde voor klassieke voertuigen.
Bij het verzekeren van oldtimer motoren is het belangrijk om te kijken naar een verzekering die aansluit bij de specifieke behoeften van klassieke voertuigen. Denk hierbij aan dekkingen die rekening houden met de hogere waarde van oldtimers en die mogelijkheden bieden voor gespecialiseerd onderhoud en restauratie. Door te kiezen voor een verzekering die gespecialiseerd is in oldtimer motoren, weet je dat je goed zit en heb je de garantie dat jouw kostbare bezit goed beschermd is.
Klik hier voor meer informatie over onze speciale tarieven voor oldtimer motoren en ontdek hoe je kunt profiteren van deze voordelen.

Hoe kan ik het beste mijn motor verzekeren?

Oudere motoren worden meestal voor WA dekking verzekerd. WA dekking is het goedkoopste én wettelijk verplicht. Wordt er een nieuwere of duurdere motor aangeschaft dan is het een mooi moment om te kijken of er een uitgebreidere dekking nodig is. Weet je nog niet welke dekking het beste bij je motor past, kijk dan op deze pagina. Heb je advies nodig van een betrokken medewerker? Bel ons dan, we kunnen je van alles vertellen over het verzekeren van motoren. We zijn specialist in het verzekeren van motoren en recreatieve verzekeringen.

Wat is de dekking van de motorverzekering?

De belangrijkste kenmerken van deze motorverzekering zijn:
– Recht op hulpverlening in heel Europa buiten je woonplaats;
– Standaard 1 jaar aanschaf- of nieuwwaarde dekking;
– Voordelige premie en gebruik van je huidige no-claim korting;
– Aantrekkelijke winterstop korting

Welke aanvullende verzekering zijn er bij de motorverzekering?

Schadeverzekerden opzittenden: Niet alleen je motor verdient een goede verzekering ook jijzelf en eventueel je passagier zijn met deze dekking verzekerd bij ongevallen. Kies de dekking Schadeverzekering voor Opzittenden. Er wordt tot € 100.000,- vergoed bij blijvende letselschade. Schade zoals zorgkosten en gemiste looninkomsten worden vergoed, mocht je schade oplopen.

Verkeersrechtsbijstand : Je bent verzekerd voor juridische hulp bij een verschil met een reparateur bijvoorbeeld over schade. Ook schade verhalen bij een tegenpartij is gedekt. Met de dekking Verkeersrechtsbijstand krijgt je rechtstreeks hulp van een jurist.

Vervangend vervoer: Bij totaalverlies of een langdurige heb je recht op vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen. Je kan hierbij kiezen voor een dekking in Nederland of een dekking in heel Europa.

Is mijn motor verzekerd tijdens rijles?

Ja bij ons is het toegestaan om de motor te gebruiken voor het volgen van rijlessen, mits wordt voldaan aan:
– Er is alleen dekking voor de motor tijdens de rijlessen;
– De motor kan alleen WA of WA + beperkt casco dekking verzekerd worden;
– Er komt een rijlesclausule op de polis, meldt dit vóórdat de lessen beginnen;
– De rij-instructeur moet houder zijn van een instructeursbewijs.

Krijg ik korting als ik winters niet rijd?

Kies je voor winterstop dan krijg je 10% korting op de jaarpremie. Je bent dan vanaf 15 december tot 1 maart niet verzekerd voor alle risico’s die verband houden met het rijden. De motor is nog wel verzekerd voor diefstal,- storm,-en brandschade.

Zijn mijn helm, kleding en bagage ook verzekerd?

Heb je een beperkt of volledig casco dekking? Dan is je helm, kleding en bagage standaard meeverzekerd tot €1.000,- Is dit niet voldoende dat kun je dit bedrag verhogen tot €1.500, €2.500 of €5.000. Bereken premie motor.

Ik rijd weinig kilometers met de motor, betaal ik dan minder premie?

Ja, bij ons krijg je korting als je weinig kilometers met je motor rijdt. Rijd je minder dan 5.000 km per jaar? Dan geldt er een extra korting van 10%. De korting op je motorverzekering krijg je in beeld als je de premieberekening start.

Wat zijn de beveiligingseisen bij een diefstaldekking?

Diefstal is bij beperkt en volledig casco dekking verzekerd als de motor beveiligd is met de standaard aanwezige sloten en aanvullend een ART categorie 4 goedgekeurd slot.

Kan ik schadevrije jaren opgebouwd met een auto gebruiken voor de motorverzekering?

Ja, schadevrije jaren van de auto kunnen worden gebruikt op de motorverzekering. Dit kan in de volgende twee situaties:
– De verzekering van de auto is recent beëindigd. Je ontvangt een royementsverklaring van de vorige verzekeraar, hier staat precies op hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.
– Als je autoverzekering niet is beëindigd, kunnen wij de schadevrije jaren alleen gebruiken als je zowel de auto als de motor bij ons verzekert.

Kies je dekking

Beperkt Casco

 • Brand / Kortsluiting
 • Aanrijding met een dier
 • Diefstal of poging tot
 • Hagel / Natuur / Storm

Volledig Casco

 • Beperkt Casco dekking
 • Botsen / Slippen
 • Aanschafwaarde garantie
 • Vandalisme