• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

motorverzekering

Bespaar op je motorverzekering

De goedkoopste motorverzekering heb je snel te pakken, vul het kenteken in, kies de dekking en verzeker je motor meteen. Profiteer van online tarieven met persoonlijk advies. Mogen we jou helpen met de voordeligste motor verzekering? Bel ons!

 • Scherp geprijsd
 • Vandaag nog verzekerd
 • Gratis hulpverlening ANWB

Jouw premie motor verzekering

Of bel: 0513-646494

Voor welke motor?

Deze motorverzekering is geschikt voor alle type motoren, ook voor Piaggio MP3, quad, trike en oldtimer motor.

Een motor verzekering die vrijheid biedt. Deze voordelige verzekering voor je motor vind je bij Veenstra & de Jong Assurantiën. Je kan de motor verzekeren voor het hele jaar of alleen voor de ‘vorstvrije’ maanden. Hiermee bepaal je zelf hoe vaak je wilt rijden en welke korting je wilt op de premie. De premie kun je eenvoudig berekenen en de verzekering kun je daarna gemakkelijk afsluiten.

Wat kost de motor verzekering?

De premie is afhankelijke van een aantal factoren, zoals type, het aantal cc en het gewicht van de motor. Ook wordt er gekeken naar leeftijd, woonplaats en hoeveel schadevrije jaren de bestuurder heeft opgebouwd. Je hebt zelf ook invloed op de premie. Rijd je niet in de winter, vraag dan winterstop korting aan. WA premie is het goedkoopste, meestal wordt er gekozen voor een uitgebreidere dekking. Kies je voor beperkt of volledig Casco dan betaal je uiteraard meer. Schadeverzekerden inzittenden verzeker dat mee, de kosten hiervoor zijn € 56,- per jaar. Waar je niet voor hoeft te betalen is hulpverlening, deze dekking heb je standaard meeverzekerd.

 Voordelen Motorverzekering

 • Motor meteen verzekerd bij aanmelden
 • Volledige aankoopwaarde vergoeding
 • Hulpverlening door ANWB Alarmcentrale
 • 10% korting op winterstop
 • Bonusplan voor extra no-claim korting
 • Online schade melden
 • Oldtimer motor premie vanaf € 43,- per jaar

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Stuur een berichtje via mail of bel ons.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

motorverzekering Veenstra & de Jong

Veelgestelde vragen

Wat kost een motorverzekering?

De premie voor een motorverzekering is anders opgebouwd dan de premie voor een autoverzekering. Zo worden er minder kilometers gereden, de motor is lichter en kan dus kan minder schade toebrengen aan iemand anders. Daarnaast zijn de reparatiekosten ook lager, kortom bij schade hoeft de verzekeraar gemiddeld minder uit te keren dan bij een auto. Hier houdt de verzekeraar rekening mee.

Bereken online de premie voor de motor en als je wilt, kun je meteen de motorverzekering afsluiten.

Ik heb meerdere oldtimer motoren, wat is dan de beste verzekering?

Heb je één of meerdere motoren die ouder zijn dan 20 jaar? Dan kun je veel premie besparen. Voor oldtimer motoren is er een scherp tarief. Klik hier voor meer info.

Hoe kan ik het beste mijn motor verzekeren?

Oudere motoren worden meestal voor WA dekking verzekerd. WA dekking is het goedkoopste én wettelijk verplicht. Wordt er een nieuwere of duurdere motor aangeschaft dan is het een mooi moment om te kijken of er een uitgebreidere dekking nodig is. Weet je nog niet welke dekking het beste bij je motor past, kijk dan op deze pagina. Heb je advies nodig van een betrokken medewerker? Bel ons dan, we kunnen je van alles vertellen over het verzekeren van motoren. We zijn specialist in het verzekeren van motoren en recreatieve verzekeringen.

Wat is de dekking van de motorverzekering?

De belangrijkste kenmerken van deze motorverzekering zijn:
– Recht op hulpverlening in heel Europa buiten je woonplaats;
– Standaard 1 jaar aanschaf- of nieuwwaarde dekking;
– Voordelige premie en gebruik van je huidige no-claim korting;
– Aantrekkelijke winterstopkorting

Welke aanvullende verzekering zijn er bij de motorverzekering?

Schadeverzekerden opzittenden: Niet alleen je motor verdient een goede verzekering ook jijzelf en eventueel je passagier zijn met deze dekking verzekerd bij ongevallen. Kies de dekking Schadeverzekering voor Opzittenden. Er wordt tot € 100.000,- vergoed bij blijvende letselschade. Schade zoals zorgkosten en gemiste looninkomsten worden vergoed, mocht je schade oplopen.

Verkeersrechtsbijstand : Je bent verzekerd voor juridische hulp bij een verschil met een reparateur bijvoorbeeld over schade. Ook schade verhalen bij een tegenpartij is gedekt. Met de dekking Verkeersrechtsbijstand krijgt je rechtstreeks hulp van een jurist.

Vervangend vervoer: Bij totaalverlies of een langdurige heb je recht op vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen. Je kan hierbij kiezen voor een dekking in Nederland of een dekking in heel Europa.

Is mijn motor verzekerd tijdens rijles?

Ja bij ons is het toegestaan om de motor te gebruiken voor het volgen van rijlessen, mits wordt voldaan aan:
– Er is alleen dekking voor de motor tijdens de rijlessen;
– De motor kan alleen WA of WA + beperkt casco dekking verzekerd worden;
– Er komt een rijlesclausule op de polis, meldt dit vóórdat de lessen beginnen;
– De rij-instructeur moet houder zijn van een instructeursbewijs.

Krijg ik korting als ik winters niet rijd?

Kies je voor winterstop dan krijg je 10% korting op de jaarpremie. Je bent dan vanaf 15 december tot 1 maart niet verzekerd voor alle risico’s die verband houden met het rijden. De motor is nog wel verzekerd voor diefstal,- storm,-en brandschade.

Zijn mijn helm, kleding en bagage ook verzekerd?

Heb je een beperkt of volledig casco dekking? Dan is je helm, kleding en bagage standaard meeverzekerd tot €1.000,- Is dit niet voldoende dat kun je dit bedrag verhogen tot €1.500, €2.500 of €5.000. Bereken de premie.

Ik rijd niet zo vaak met de motor, krijg ik dan korting?

Ja, bij ons krijg je korting als je weinig kilometers met je motor rijdt. Rijd je minder dan 5.000 km per jaar? Dan geldt er een extra korting van 10%. Bereken hier je korting.

Wat zijn de beveiligingseisen bij een diefstaldekking?

Diefstal is bij beperkt en volledig casco dekking verzekerd als de motor beveiligd is met de standaard aanwezige sloten en aanvullend een ART categorie 4 goedgekeurd slot.

Kan ik de schadevrije jaren van mijn auto gebruiken op de motorverzekering?

Ja, schadevrije jaren van de auto kunnen worden gebruikt op de motorverzekering. Dit kan in de volgende twee situaties:
– De verzekering van de auto is recent beëindigd. Je ontvangt een royementsverklaring van de vorige verzekeraar, hier staat precies op hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.
– Als je autoverzekering niet is beëindigd, kunnen wij de schadevrije jaren alleen gebruiken als je zowel de auto als de motor bij ons verzekert.

Kies je dekking

Beperkt Casco

 • Brand / Kortsluiting
 • Aanrijding met een dier
 • Diefstal of poging tot
 • Hagel / Natuur / Storm

Volledig Casco

 • Beperkt Casco dekking
 • Botsen / Slippen
 • Aanschafwaarde garantie
 • Vandalisme