MP3 verzekeren

Bereken premie MP3

De MP 3 is uitermate populair. De Piaggio MP3 is een driewielige motorscooter met dubbele voorwielen. Heb je het autorijbewijs B gehaald voor 19-01-2013 dan kun je de MP3 besturen met je geldige autorijbewijs. Hierdoor is een driewielige motorscooter zoals de Piaggio een goed alternatief voor de auto. Er komen inmiddels meer merken op de markt. Naast Piaggio timmert de Gilera Fuoco 500 LT en de Peugeot Metropolis 400 ook flink aan de weg. De Yamaha Tricity verkoopt ook steeds meer driewielers. Echter hiervoor met je wel een motorrijbewijs halen.

MP3 verzekeren

Heb jij nu een Piaggio MP3? Hoe vind je de goedkoopste motorverzekering?

Dit hebben wij al voor je uitgezocht. Je MP3 verzekeren is klaar in een handomdraai.

  1. Bereken de premie
  2. Kies de dekking
  3. Sluit de MP3 verzekering af.

Rijbewijsplicht Piaggio MP3

Heb je een nieuw autorijbewijs? Dus gehaald na 19-01-2013? Dan heb je wel een motorrijbewijs (A) nodig om de Piggio Mp3 te mogen besturen. Het (nieuwe) motorrijbewijs is opgesplitst in drie categorieën, te weten: A1, A2 en A.

Categorie A1

Dit rijbewijs is vanaf 18 jaar te behalen.
Er geldt een maximum van 15 KW vermogen voor de MP3

Categorie A2

De bestuurder moet minimaal 20 jaar zijn.
Voor categorie A2 geldt een maximum vermogen van 35 KW.

Categorie A

Hiervoor moet je minimaal 21 jaar zijn. Je krijgt echter een code 80 op je rijbewijs die na 2 jaar pas vervalt. Met code 80 mag je vóór je 24e jaar rijden op zware driewielige motor maar nog niet op een tweewielige motor. Vanaf 24 jaar vervalt de code 80 en mag je ook op zware tweewielige motoren rijden.

Heb je vragen over het verzekeren van je Piaggio of een algemene vraag over de motorverzekering? Wees vrij om eens even te bellen of te mailen. We helpen je graag!

Home Motorverzekering MP3 verzekeren