• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Motorverzekering Oldtimer motor

Oldtimer motor

motorverzekering

Vanaf € 45,- per jaar

De oldtimer motorverzekering is de motorverzekering voor liefhebbers van oude motoren. Je kunt je motor al verzekeren als oldtimer als de motor ouder is dan 20 jaar.

  • Lage premie
  • Meteen dekking
  • Standaard hulpverlening ANWB

Premie Oldtimer Motor

Of bel: 0513-646494

De motor oldtimerverzekering

Deze motorverzekering is geschikt voor alle merken motoren.

De meeste oldtimer motoren worden voor WA dekking verzekerd. De premie is een vaste premie, dat wil zeggen, je bouwt geen no-claim korting op. Je kunt naast WA dekking ook kiezen voor de uitgebreide Casco dekking. Jouw motor is dan zelf ook verzekerd voor aanrijding- en diefstalschade. Deze oldtimerverzekering voor motoren is inclusief hulpverlening. Aanvullend kun je kiezen voor extra dekkingen, zoals rechtsbijstand en schade opzittenden.

Wat kost de verzekering?

De verzekering kost € 45,- per jaar voor motoren ouder dan 35 jaar. Is de motor tussen de 20 en 35 jaar dan betaal je voor WA dekking € 60,- per jaar. Dit tarief geldt tot 5000 km per jaar. (onder voorbehoud van wijzigingen tarief verzekeraar) Als je de oldtimer motor verzekering aanvraagt dan heb je 14 dagen bedenktijd. Je kunt binnen die 14 dagen, zonder reden van opgaaf de aangevraagde verzekering annuleren.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Stuur een berichtje via mail of bel ons.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost de Oldtimer motorverzekering?

WA premie is € 45,- voor een motor vanaf 35 jaar oud. Voor een motor tussen de 20 en 35 jaar betaal je € 60,- per jaar. Deze premie is inclusief assurantiebelasting. Premie is op basis van max 5000 km per jaar en onder voorbehoud van wijzigingen, poliskosten zijn € 9,68.

Bereken de premie voor je klassieke motor, als je wil, kun je meteen de motorverzekering afsluiten.

Ik gebruik mijn oude motor om naar mijn werk te rijden, kan ik ook deze verzekering afsluiten ?

Nee, helaas is dit bij ons niet mogelijk. Gebruik je de motor niet alleen in je vrije tijd maar ook voor dagelijkse ritten? Sluit dan de gewone motorverzekering af.

Welke dekking is het beste voor een oldtimer motor?

Voor de meeste aanvragen die bij ons binnenkomen wordt er een WA dekking aangevraagd. Dit is de goedkoopste optie en deze verzekering is ook wettelijk verplicht. Meestal hangt de keus voor de dekking af van de waarde van de motor Wil je een oldtimer motor ook voor Casco dekking verzekeren dan moet de motor getaxeerd worden. Wil je meer informatie of advies? Bel ons dan even, we kunnen je van alles vertellen over het verzekeren van motoren. We zijn specialist in het verzekeren van motoren en recreatieve verzekeringen.

Wanneer is mijn motor een oldtimer?

Je kan de oldtimer motorverzekering afsluiten als je motor ouder is dan 20 jaar.

Bereken de premie voor je klassieke motor, als je wil, kun je meteen de motorverzekering afsluiten.

Kan ik dekking krijgen voor de rit naar de RDW met een eendagskenteken?

Heb je een eendagskenteken ontvangen en moet je naar de RDW voor een keuring? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de oldtimer bij ons verzekerd, je betaalt alleen poliskosten. Verzeker je de oldtimer niet bij ons dan brengen we naast poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Moet ik mijn motor verplicht laten taxeren?

Bij een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco dekking is een taxatierapport verplicht. Dit taxatierapport moet zijn opgesteld door een erkend FEHAC taxateur. Wij ontvangen dit taxatierapport graag voor aanvang van de verzekeringsaanvraag. Kies je voor alleen een WA dekking? Dan is een taxatierapport niet nodig.

Hoeveel kilometer mag ik rijden met mijn oldtimer?

Bij deze oldtimer motorverzekering heb je keuze uit 5.000 of 7.500 maximaal te rijden kilometers per jaar. Kies je voor 7.500, dan betaal je iets meer premie.

Dekking

Goed voorbereid en zorgeloos genieten van je Oldtimer. Met deze motorverzekering ben je in alle situaties goed verzekerd. Naast de basisdekking kun je kiezen voor:

Schadeverzekerden opzittenden

Niet alleen je motor verdiend een goede verzekering ook jijzelf en eventueel je bijrijder zijn met deze dekking verzekerd voor gevolgschade. Kies voor de dekking Schadeverzekering opzittenden. Schadevergoeding is bijvoorbeeld zorgkosten / gemiste looninkomsten.

Verkeersrechtsbijstand

Juridische hulp is verzekerd bij een verschil met een reparateur en verhaalschade. Met deze dekking krijg je rechtstreeks hulp van een jurist.