• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Oldtimer verzekering

Oldtimer Verzekering

Is een oldtimer verzekering altijd de juiste keus?

Een oldtimerverzekering is niet in alle gevallen de beste verzekering voor je auto. Er worden door de verzekeraar vaak strenge eisen gesteld aan de auto én de bestuurder. Echter bespaar je flink op de premie als je auto in het oldtimer tarief verzekerd kan worden.

Voordelen Oldtimer Verzekering

 • Gratis Pechhulp Nederland
 • Lagere Premie
 • Meteen Verzekerd

08.9

Ben jij in het bezit van een auto die al wat jaren meegaat en zoek je naar een voordelige autoverzekering? Als je jouw oldtimer alleen gebruikt in je vrije tijd, dan is een oldtimer verzekering een uitstekende keuze. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik voor woon-werk verkeer niet is toegestaan en daarom niet gedekt wordt. Let op: Een oldtimerverzekering hanteert een beperkt aantal kilometers dat je per jaar mag rijden.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Omdat de premie voor een oldtimer verzekering lager is dan voor een reguliere autoverzekering willen verzekeraars overtuigd zijn dat de auto alleen als hobbyauto wordt gebruikt. In de meeste gevallen is een auto een oldtimer als de auto ouder is dan 25 jaar. Eisen om een auto als oldtimer te verzekeren zijn:

 • De oldtimer is je 2e auto
 • Je moet in het bezit zijn van een andere auto voor dagelijks gebruik
 • De minimum leeftijd van de bestuurder is in de meeste gevallen 25 jaar
 • Maximaal aantal kilometers per jaar, bij ons is dat 8.000 km
 • Bij Beperkt of Volledig Casco dekking is de taxatiewaarde minimaal € 4.000,-
 • De oldtimer mag niet voor werk, wedstrijden of verhuur gebruikt worden
 • Bepaalde automerken zijn uitgesloten

Voor het afsluiten van een oldtimer verzekering is het belangrijk om deze eisen goed door te nemen, zodat je een goede keuze kan maken welke oldtimerverzekering het beste bij jouw oldtimer past.

Oldtimer of youngtimer?

Is jouw auto nog geen oldtimer maar een semi-oldtimer? Dan kun je gebruik maken van de youngtimer verzekering. De youngtimer verzekering is duurder dan een oldtimerverzekering, maar een stuk goedkoper dan een reguliere autoverzekering.

Dekkingen oldtimerverzekeringen

Net als bij de autoverzekering kun je bij de oldtimerverzekering kiezen uit: WA, WA + beperkt casco en allrisk dekking. Daarnaast heb je nog keuze uit aanvullende dekkingen, zoals schade inzittenden en rechtsbijstand.

Wegenbelasting bij oldtimers

Het is mogelijk om een overgangsregeling aan te vragen waardoor je geen wegenbelasting voor je oldtimer hoeft te betalen. Dat kan als je oldtimer voor het eerst op 1 januari 1975, of later, maar vóór 1 januari 1988, in gebruik is genomen. Met deze regeling betaal je een kwart van de normale motorrijtuigenbelasting, met een maximum van € 121,- per jaar. Maak je gebruik van een overgangsregeling, dan mag je in december, januari en februari niet met je oldtimer niet de weg op.

Schadevergoeding oldtimer

Heb je een oldtimer verzekering met een uitgebreide dekking (Beperkt of Volledig) Casco? Dan wordt schade aan je oldtimer vergoed op basis van de taxatiewaarde van de auto. Iedere 3 jaar moet de auto opnieuw getaxeerd worden door een erkende taxateur. Je bouwt met deze verzekering geen schadevrije jaren en ook geen no-claimkorting op. Na het claimen van schade wordt je premie dan ook niet verhoogd. Er kan wel een eigen risico van toepassing zijn.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Bouw je schadevrije jaren op met een oldtimer?

Met een oldtimer verzekering bouw je geen schadevrije jaren op en die heb je ook niet nodig voor het aanvragen van een oldtimer verzekering. De premie is niet afhankelijk van schadevrije jaren, je krijgt dus ook geen premieverhoging na een schade. Heb je schadevrije jaren opgebouwd, gebruik deze altijd op een personenauto verzekering.

Wanneer is een oldtimer wegenbelasting vrij?

Een auto is wegenbelasting vrij als de auto 40 jaar oud is. Dit gaat geheel automatisch. Alle oldtimers waarvan de eerste toelating minimaal 40 jaar is geleden, krijgen vrijstelling van betaling. De vrijstelling geldt ook voor vrachtauto’s, autobussen, bestelauto’s en motoren. De vrijstelling is echter alleen voor particulieren. Gebruik je de auto zakelijk dan kan het zijn dat er andere regels van toepassing zijn. Ook wordt er gekeken of LPG oldtimer auto’s nog in het voordelige tarief mogen. Klik hier voor meer informatie over wegenbelasting oldtimer.

Wat kost een oldtimer verzekering?

Het belangrijkste deel van de premie is afhankelijk van de taxatiewaarde én de ouderdom van de oldtimer. Hoe hoger de waarde van de auto, des te hoger is je premie. Vaak wil je de oldtimer ook uitgebreider verzekeren naarmate deze meer waarde heeft. Je kunt de premie verlagen door gebruik te maken van kortingen zoals de korting bij zomertijd dekking. Bereken wat de oldtimerverzekering kost of vul het offerteformulier in.

Wat kost het schorsen van een oldtimer?

Voor een jaar schorsing betaal je voor een personenauto die ouder is dan vijftien jaar € 24,10. Voor een jongere auto liggen de kosten op € 73,10. De schorsing geldt een jaar en vervalt daarna automatisch.

Ik heb meerdere oldtimers, kan ik deze op 1 polis verzekeren?

Heb je meerdere oldtimers, informeer dan naar onze verzamelpolis oldtimer. Bij deze verzekering heb je alle oldtimers verzekerd op één polis. De premie is daarnaast gemiddeld lager dan bij losse oldtimerverzekeringen. De verzamelpolis is voordelig vanaf 4 oldtimers. Vraag vrijblijvend bij ons een offerte verzamelpolis bij ons aan.

Kan ik de oldtimerverzekering tijdelijk opschorten?

Heb je de oldtimer geschorst? Mail ons het schorsingsbewijs, wij kunnen de verzekering dan voor je beëindigen. Het tijdelijk opschorten van de verzekering kan helaas niet. Wij beëindigen de verzekering voor je, zodra de oldtimer weer uit de schorsing haalt, zullen wij de oldtimer opnieuw verzekeren.

Moet ik mijn oldtimer verplicht taxeren?

Bij een beperkt of volledig casco dekking is een taxatierapport verplicht. Dit taxatierapport moet opgesteld zijn door een erkend FEHAC taxateur. Wij ontvangen dit taxatierapport graag voor aanvang van de verzekeringsaanvraag. Kies je voor alleen een WA dekking? Dan is een taxatierapport niet verplicht.

Wat zijn de APK eisen van een oldtimer?

Vanaf 1 januari 2021 hoeven voertuigen van 50 jaar en ouder niet meer APK gekeurd worden. Voertuigen van 30 jaar en ouder moeten nog wel APK gekeurd worden. Deze auto’s moeten eens in de twee jaar gekeurd worden.

Ik ga zaterdag een oldtimer kopen, kan ik deze meteen verzekeren?

Op zaterdag zijn we beperkt bereikbaar, je kan online de oldtimerverzekering afsluiten. We kunnen op zaterdag of zondag niet meteen verzekeringsdekking afgeven. Je ontvangt een bevestiging van de aanvraag op de eerste werkdag per mail.

Heb ik meteen dekking voor mijn oldtimer?

Voordat wij je oldtimer in voorlopige dekking kunnen nemen, moeten wij enkele gegevens nakijken. We streven er altijd naar om je binnen 24 uur te voorzien van een dekkingsbevestiging. Heb je eerder voorlopige dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

De oldtimer is mijn enige auto, kan ik deze verzekeren als oldtimer ?

Je kunt de oldtimer dan niet in het oldtimertarief verzekeren maar wel in het goedkopere personenautotarief.

Kan ik mijn oldtimer zakelijk verzekeren?

Voor oldtimers die zakelijk gebruikt worden hebben we geen mogelijkheden. Voor oldtimers die bijvoorbeeld als trouwauto worden gebruikt hebben we beperkte mogelijkheden. Daarbij is de premie ook hoger dan in het reguliere oldtimertarief. Voor de goedkope oldtimerverzekering is het nodig dat de auto particulier wordt gebruikt en op een particuliere naam staat.

Ik ben 18 jaar, kan ik een oldtimerverzekering afsluiten?

Als je 18 jaar bent én een auto voor dagelijks woon-werkverkeer hebt, kun je bij ons een oldtimerverzekering aanvragen. Twijfel je of het kan? Vul dan eerst een offerteformulier in. Je krijgt dan snel een voorstel voor de juiste verzekering in je mailbox.

Hoeveel kilometer mag ik rijden met mijn oldtimer?

Bij deze oldtimerverzekering heb je keuze uit 5.000 of 7.500 km maximaal te rijden kilometers per jaar. Kies je voor 7.500 kilometers betaal je iets meer premie.

Mag ik mijn oldtimer uitlenen?

Je mag je oldtimer uitlenen aan een bestuurder die gemachtigd is te rijden. Het verhuren van de oldtimer is echter niet verzekerd op deze polis. Let er op dat bij het uitlenen van de oldtimer jij als eigenaar aansprakelijk bent als er schade ontstaat met je oldtimer.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier zullen wij de schade beoordelen en kijken of er dekking is voor je gemelde schade.

Kan ik dekking krijgen voor de rit naar de RDW met een eendagskenteken?

Heb je een eendagskenteken ontvangen en moet je naar de RDW voor een keuring? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de oldtimer bij ons verzekerd, je betaalt alleen poliskosten. Verzeker je de oldtimer niet bij ons dan brengen we naast poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Kosten oldtimerverzekering

"*" geeft vereiste velden aan

Gebruik*
Ik gebruik de oldtimer hobbymatig en ik heb ook een auto voor dagelijks gebruik.
Maximale kilometrage per jaar
Ik gebruik de oldtimer hobbymatig en ik heb ook een auto voor dagelijks gebruik.
Stalling
De auto staat in een afgesloten ruimte en/of garage?
Hidden
Uitbreidingen
Naast de basisdekking kunt u de verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.