Meest gestelde vragen

Vragen Porsche verzekeren

Heeft u een vraag over het verzekeren van een Porsche? Mail of bel ons.

Hoe vraag ik een offerte Porsche verzekering aan?

U kunt online uw offerte Porsche aanvragen. U ontvangt vervolgens snel een vrijblijvende offerte in uw mailbox. U kunt ook telefonisch de offerte opvragen.

Hoe lang kan ik over de offerte nadenken?

Als u wilt kunnen we voorlopige dekking regelen voor uw Porsche. De voorlopige dekking is maximaal 14 dagen. Binnen die 14 dagen kunt u de Porsche verzekering aanvragen. Na het aanvragen heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt de verzekering zonder reden annuleren.

Wie is de Porsche verzekeraar?

Porsches tot 8 jaar verzekeren in de meeste gevallen bij Turien & Co, zij hebben een speciale Porsche polis. Er zijn ook budget varianten. Een goedkope Porsche autoverzekering is bijvoorbeeld de Porsche verzekering van Unigarant. Voor Porsches ouder dan 8 jaar hebben we meerdere mogelijkheden waaronder de Porsche oldtimerverzekering.

Als ik de verzekering afsluit, is mijn Porsche dan meteen verzekerd?

Nadat u de Porsche verzekering hebt aangevraagd, krijgt u snel een dekkingsbevestiging via de mail toegestuurd. De aanvraag wordt beoordeeld door een acceptant van de verzekeraar. Als er aanvullende vragen of opmerkingen zijn dan hoort u dat meteen. Heeft u na 24 uur nog geen bericht van ons gehad? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik de Porsche verzekering beëindigen?

Als u de Porsche verkoop, mail dan het vrijwaringsbewijs naar ons toe. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik het gemakkelijkste een wijziging doorgeven?

Als u verhuist dan graag een mail sturen met zowel uw oude adres als het nieuwe adres doorgeven. Heeft u een andere Porsche? Geef in ieder geval het nieuwe kenteken en de meldcode door en de dag dat u een andere auto hebt gekocht.Tevens willen we graag weten welke dekking u wenst en hoeveel kilometers u met de Porsche rijdt. U kunt een wijziging ook even telefonisch aan ons doorgeven of het contactformulier invullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of dienstverlening, neem dan meteen contact met ons op. Wij zullen onze uiterste best doen voor u. Als we dit niet goed doen dan kunt u daarna uw klacht indienen bij KIFID, dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen waar we bij zijn aangesloten.

Wat is de premie voor volledig casco voor een Porsche?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
De premie voor het volledig casco gedeelte wordt onder andere berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. De cataloguswaarde wordt ook wel nieuwwaarde genoemd. Omdat de premie vrij specifiek is, vragen wij een offerte aan bij een aantal aanbieders. Zo weten we altijd dat onze klant het beste aanbod krijgt.

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Porsches ouder dan 8 jaar kunnen ook tegen taxatiewaarde verzekerd worden. Dit is meestal voordeliger dan verzekeren tegen de nieuwwaarde. Er moet wel een afspraak gemaakt worden met een erkend FEHAC taxateur. Deze maakt een uitgebreid taxatierapport. Het rapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Klik hier voor een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Wat is de hoogte van het eigen risico?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
Het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot € 100.000,- is het eigen risico € 450,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,-. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de € 100.000,- is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is standaard, dat betekent dat je dit eigen risico ook geldt bij voorbeeld ruitbreuk. 

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Het eigen risico is € 450,- per gebeurtenis. Dit is schade aan je eigen auto, ook bijvoorbeeld bij ruitbreuk. Bij WA schade is er geen eigen risico.

Dient er een SCM alarm aanwezig te zijn voor acceptatie?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
Het kan zijn dat de verzekeraar een goedgekeurd alarmklasse nodig vindt. Welk alarmklasse aanwezig moet zijn kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Als de Porsche een taxatiewaarde van 50.000 of meer heeft is er een peilzender nodig. Deze moet dan in de auto geplaatst worden. Meer informatie over de peilzender vind je hier

Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in. 

Home Porsche Verzekering Meest gestelde vragen