Meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen Porsche op deze pagina gezet. Heeft u een vraag? Mail of bel ons dan. Wij vinden het fijn om te helpen met welke vraag dan ook.

Is het mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen voor mijn Porsche?

Ja, dat is mogelijk via deze link komt u op het offerteformulier. U ontvangt vervolgens snel een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Heb ik bedenktijd over mijn polis?

Ja, u heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen. U kunt de verzekering zonder reden annuleren.

Ik wil mijn Porsche verzekeren, wie is de verzekeraar?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale polis ontwikkeld voor het verzekeren van uw Porsche. 

Als ik mijn Porsche aanmeld, is de Porsche dan meteen verzekerd?

Voordat we voorlopige dekking afgeven moeten we handmatig enige gegevens nalopen. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u altijd onmiddellijk ingelicht. Hou dus uw mail in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Porsche verzekering beëindigen?

Bij verkoop graag het vrijwaringsbewijs naar ons toesturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?

Graag een mail sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto doorgeven. Voor de wijziging van de Porsche dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.

Wat is de premie voor volledig casco voor een Porsche?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. De cataloguswaarde wordt ook wel nieuwwaarde genoemd.

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Als je de Porsche verzekerd hebt voor WA dekking en je wilt de dekking uitbreiden naar beperkt of volledig casco dan ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Wat is de hoogte van het eigen risico?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
De hoogte van het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot €100.000 is het eigen risico € 500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is standaard, dat betekent dat je dit eigen risico ook geldt bij voorbeeld ruitbreuk. 

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
De hoogte van het eigen risico is € 450 per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit zijn alle schades inclusief ruitbreuk.

Dient er een SCM alarm aanwezig te zijn voor acceptatie?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
Ja, de verzekeraar heeft als voorwaarde dat er een goedgekeurd alarmklasse aanwezig moet zijn. Welk alarmklasse aanwezig moet zijn kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Ja, de verzekeringsmaatschappij heeft als voorwaarde gesteld dat er een SCM 3 goedgekeurd alarmsysteem of SCM 1 goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met de nachtclausule aanwezig moet zijn. De nachtclausule houdt in dat de Porsche ‘s avonds in de stalling staat.

Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in. 

Home Porsche Verzekering Meest gestelde vragen