Meest gestelde vragen

Vragen Porsche

Heeft u een vraag over het verzekeren van een Porsche? Mail of bel ons.

Hoe vraag ik een offerte van de Porsche verzekering aan?

U kunt online uw offerte Porsche aanvragen. U ontvangt vervolgens snel een vrijblijvende offerte in uw mailbox. U kunt ook telefonisch de offerte opvragen.

Hoe lang is de bedenktijd?

Na het aanvragen van de Porsche verzekering, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt de verzekering zonder reden annuleren.

Ik wil mijn Porsche verzekeren, wie is de verzekeraar?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale polis ontwikkeld voor het verzekeren van uw Porsche. 

Als ik mijn Porsche aanmeld, is de Porsche dan meteen verzekerd?

Nadat u de Porsche verzekering hebt aangevraagd, krijgt u snel van ons een dekkingsbevestiging via de mail. De aanvraag wordt beoordeeld. Als de acceptatie afdeling nog aanvullende vragen of opmerkingen heeft dan wordt er contact met u opgenomen. Houd daarom uw mail in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Porsche verzekering beëindigen?

Bij verkoop graag het vrijwaringsbewijs naar ons toesturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?

Als u verhuist dan graag een mail sturen met zowel uw oude adres als het nieuwe adres doorgeven. Heeft u een andere Porsche? Geef in ieder geval het nieuwe kenteken en de meldcode door en de dag dat u een andere auto hebt gekocht. Wij vragen u dan hoe u de Porsche wilt verzekeren (welke dekking, welke waarde etc. U kunt een wijziging ook even telefonisch aan ons doorgeven of het contactformulier invullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of dienstverlening, dan heel graag contact met ons opnemen. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u daarna uw klacht indienen bij KIFID, dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.

Wat is de premie voor volledig casco voor een Porsche?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
De premie voor het volledig casco gedeelte wordt onder andere berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. De cataloguswaarde wordt ook wel nieuwwaarde genoemd. Omdat de premie vrij specifiek is, vragen wij een offerte aan bij een aantal aanbieders. Zo weten we altijd dat onze klant het beste aanbod krijgt.

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Porsches ouder dan 8 jaar kunnen ook tegen taxatiewaarde verzekerd worden. Dit is meestal voordeliger dan verzekeren tegen de nieuwwaarde. Er moet wel een afspraak gemaakt worden met een erkend FEHAC taxateur. Deze maakt een uitgebreid taxatierapport. Het rapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Wat is de hoogte van het eigen risico?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
Het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot € 100.000,- is het eigen risico € 500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,-. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de € 100.000,- is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is standaard, dat betekent dat je dit eigen risico ook geldt bij voorbeeld ruitbreuk. 

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Het eigen risico is € 450,- per gebeurtenis. Dit is schade aan je eigen auto, ook bijvoorbeeld bij ruitbreuk. Bij WA schade is er geen eigen risico.

Dient er een SCM alarm aanwezig te zijn voor acceptatie?

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud:
Ja, de verzekeraar heeft als voorwaarde dat er een goedgekeurd alarmklasse aanwezig moet zijn. Welk alarmklasse aanwezig moet zijn kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder:
Als de Porsche een taxatiewaarde van 50.000 of meer heeft is er een peilzender nodig. Deze moet dan in de auto geplaatst worden. Meer informatie over de peilzender vind je hier

Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in. 

Home Porsche Verzekering Meest gestelde vragen