• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Reisverzekering

Reisverzekering

Reisverzekering

Reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van Unigarant is uitgeroepen tot de beste reisverzekering door MoneyView en de Consumentenbond (2024). Op reis naar Frankrijk, backpacken in America of stagelopen in het buitenland? Deze reisverzekering kun je aanpassen op jouw reisdoel.

 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
 • Wereldwijd hulp van de ANWB
 • Eenvoudig online af te sluiten

De voordelige reisverzekering

Zelf regelen met gemak

Of bel: 0513-646494

Reisverzekering

Wij adviseren de doorlopende reisverzekering van Unigarant. Alles is goed geregeld en je hoeft niet opnieuw voor elke vakantie of weekendje weg, een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering heeft twee dekkingen: Basis en Uitgebreid.

Basis:

Bij Basis kun je kiezen uit 4 dekkingen: Medische kosten, Bagage, Ongevallen en Wintersport en bijzondere Sporten (zie onderstaande tabel)

Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. de Basis reisverzekering heeft standaard Europadekking (+ IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden, landen aan de Middellandse zee). Ga je verder op reis dan is het mogelijk de Basis reisverzekering uit te breiden met werelddekking.

Je bent goed verzekerd als er iets onverwacht gebeurt. Hulp van de ANWB Alarmcentrale zit er standaard bij in. Je bent daarnaast verzekerd voor onvoorziene uitgaven, zoals: hulp van de ANWB Alarmcentrale en reisadvies waar kosten mee gemoeid zijn.

 • noodzakelijke (terug)reis- en verblijfkosten
 • telefoonkosten met de ANWB Alarmcentrale, andere hulpdiensten of het thuisfront
 • schade aan de gehuurde vakantiewoning

Uitgebreid:

De reisverzekering uitgebreid krijg je in meer situaties je schade vergoed en is de vergoeding is vaak ruimer. Wil je de complete vakantie verzekerd hebben sluit dan ook de doorlopende annuleringsverzekering af.

Wat zijn de verschillen in dekking?

Basis / Uitgebreid

Aanvullende dekkingBasisUitgebreid
Medische kostenXX
BagageXX
OngevallenXX
Wintersport + bijzondere sportenXX
Hobby- en SportuitrustingX
GeldX
Reis rechtsbijstandX
VerkeersrechtsbijstandX
AutohulpX
Vervangend vervoer / verblijfX

jeanet

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Welke dekking is voor mij het beste?

Wij helpen graag met het afsluiten van je reisverzekering. Een goed en duidelijk hulpmiddel is de verzekeringskaart, je ziet in een oogopslag wat er verzekerd is. De uitgebreide voorwaarden vind je hier.

Wat is voordeliger een kortlopende reisverzekering of een doorlopende?

Ons advies is om te kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Als je vaker dan 1x per jaar op vakantie gaat is deze het voordeligste. Een extra voordeel is dat je ook tijdens een uitje (dagje of weekendje weg) bent verzekerd en je niet elke keer voor een reisje opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten.

Hoe lang kan ik aaneengesloten op vakantie?

Standaard bent u 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. U kunt de dekkingsduur ook verlengen, u bent dan maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland.

Valt wintersport standaard in de verzekering?

Nee, bij de doorlopende reisverzekering is wintersportdekking niet automatisch meeverzekerd. U kunt dit als aanvullende dekking meeverzekeren. Met onze wintersportdekking is schade of diefstal van uw uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht, banaan of helikopter worden vergoed.

Wat wordt er vergoed bij de annuleringsverzekering?

Je krijgt een vergoeding bij annulering voor aanvang van de reis of tussentijdse afbreking van de reis. Het deel van de reis dat je misloopt, wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, een scheiding of werkloosheid. Ook concert- en theaterkaartjes zijn meeverzekerd. Het verzekerd bedrag is maximaal € 1.500,- per verzekerde per reis.

Ik neem golfspullen mee op vakantie, is dat ook gedekt?

Bij de uitgebreide dekking is dit gedekt tot een maximum bedrag, soms is het verzekerd bedrag onvoldoende. Het advies is dan om je golfspullen apart te verzekeren op een golfverzekering.

Dekking 

Medische kosten

Je zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Wij adviseren je goed om naar je huidige zorgverzekering te kijken, om over- of onderverzekering te voorkomen.

Bij medische noodzaak vergoedt de maatschappij de kosten van:

 • ziekenhuisopname
 • medische behandeling
 • transport naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis
 • het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.

Let op: heb je geen wintersportdekking afgesloten? Dan zijn medische kosten gemaakt tijdens wintersport niet gedekt (ook al heb je de dekking ‘Medische kosten’ meeverzekerd).

Bagage

Met deze aanvullende dekking is de bagage verzekerd voor diefstal, verlies en schade. Bij de dekking Basis heb je wel een eigen risico. Bij uitgebreide dekking bepaal je zelf of je een eigen risico wil.

Hobby- en sportuitrusting

Dit is een goede aanvulling op de aanvullende dekking Bagage. Hiermee zijn bijvoorbeeld golfspullen, videoapparatuur of duikspullen extra verzekerd tot maximaal € 3.500,- voor het hele reisgezelschap. Een overzicht van de verzekerde spullen vind je in de voorwaarden.; Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Geld

Je krijgt een vergoeding als je geld wordt gestolen of verliest. De vergoeding is maximaal € 350,- per persoon, en maximaal € 600,- voor de hele reisgroep. Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Ongevallen

Met deze dekking ben je verzekerd bij overlijden of bij blijvende invaliditeit. Bij overlijden wordt er € 35.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 100.000,-.

Reis rechtsbijstand

Met deze dekking worden de kosten voor juridisch advies en hulp tot € 25.000,- vergoed. Dat kan tijdens de reis, maar ook na de reis. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig.

Verkeersrechtsbijstand

Krijg je schade doordat je met je auto of motor deelneemt aan het verkeer? Krijg je een conflict met bijvoorbeeld een medeweggebruiker of na een verkeersongeval. Dan kun je met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze aanvullende dekking zijn ook bijzondere en gevaarlijke sporten zoals wintersport of raften. Je bent verzekerd voor onder andere:

 • schade of diefstal van sportbagage;
 • schade of diefstal van gehuurde spullen;
 • verliest van een skipas;
 • kosten van skilessen die niet doorgaan;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht of helikopter.

Deze dekking hoef je niet af te sluiten voor standaard sporten, zoals voetbal, paardrijden of onderwatersporten.
Let op: onder deze aanvullende dekking vallen geen medische kosten. Advies is om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren.

Voorwaarden reisverzekering

Autohulp

Krijg je pech in Europa waardoor je auto, motor, camper of caravan niet meer kan rijden? Dan regelt de ANWB de reparatie. Kan het niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgt de maatschappij ervoor dat het voertuig terug naar Nederland wordt gebracht. Je hebt Autohulp niet nodig als je de dekking Wegenwacht Europa heeft.

Leeftijd van de auto

Bij het afsluiten van deze dekking mag de auto niet ouder zijn dan 20 jaar. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de auto in de loop van tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

Vervangend vervoer en verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. De Alarmcentrale regelt een vervangende auto of vervangend verblijf. Hiervoor heb je een creditcard nodig. Valt de bestuurder uit en kan je reisgenoot niet terugrijden? Dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij de terugreis. Alleen als je de dekking Autohulp heeft, brengt de maatschappij het voertuig terug naar Nederland.