Reisverzekering

Doorlopende Reisverzekering

Op vakantie, tijd om te genieten. Veenstra & de Jong weet dat voordat je vertrekt je alles goed geregeld wilt hebben. Daarom hebben we de beste reisverzekering hieronder geselecteerd. Deze verzekering heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding volgens de Consumentenbond en heeft 5 sterren van Moneyview.

Voordelen

 • Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd
 • Scherpe premie
 • Uitstekende dekking

Premie reisverzekering

Wilt u meer weten over de annuleringsverzekering, klik hier.

Voor de reisverzekering zijn er twee opties, Basis en Uitgebreid

Basis:

Bij Basis kun je kiezen uit 4 dekkingen: Medische kosten, Bagage, Ongevallen en Wintersport en bijzondere Sporten (zie onderstaande tabel)

Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. de Basis reisverzekering heeft standaard Europadekking (+ IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden, landen aan de Middellandse zee). Ga je verder weg dan is het mogelijk de Basis reisverzekering uit te breiden met werelddekking.

Je bent goed verzekerd als er iets onverwacht gebeurt. Hulp van de ANWB Alarmcentrale zit er standaard bij in. Je bent daarnaast verzekerd voor onvoorziene uitgaven, zoals: hulp van de ANWB Alarmcentrale en reisadvies waar kosten mee gemoeid zijn.

 • noodzakelijke (terug)reis- en verblijfkosten
 • telefoonkosten met de ANWB Alarmcentrale, andere hulpdiensten of het thuisfront
 • schade aan de gehuurde vakantiewoning

Uitgebreid:

De reisverzekering uitgebreid van Unigarant biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met deze uitgebreide dekking heb je aanvullende dekkingen en de vergoeding is vaak ruimer voor de dekkingen die je kiest.

Aanvullende dekkingen Basis / Uitgebreid

Aanvullende dekking Basis Uitgebreid
Medische kosten X X
Bagage X X
Ongevallen X X
Wintersport + bijz. sporten X X
Hobby- en Sportuitrusting X
Geld X
Reis rechtsbijstand X
Verkeersrechtsbijstand X
Autohulp X
Vervangend vervoer / verblijf X

 

Medische kosten

Je zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Wij adviseren je goed om naar je huidige zorgverzekering te kijken, om over- of onderverzekering te voorkomen.

Bij medische noodzaak vergoedt de maatschappij de kosten van:

 • ziekenhuisopname
 • medische behandeling
 • transport naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis
 • het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.

Let op: heb je geen Wintersportdekking afgesloten? Dan zijn medische kosten gemaakt tijdens wintersport niet gedekt (ook al heb je de dekking ‘Medische kosten’ meeverzekerd).

Bagage

Met deze aanvullende dekking is de bagage verzekerd voor diefstal, verlies en schade. Bij de dekking Basis heb je wel een eigen risico. Bij uitgebreide dekking bepaal je zelf of je een eigen risico wil.

Hobby- en sportuitrusting

Dit is een goede aanvulling op de aanvullende dekking Bagage. Hiermee zijn bijvoorbeeld golfspullen, videoapparatuur of duikspullen extra verzekerd tot maximaal € 3.500,- voor het hele reisgezelschap. Een overzicht van de verzekerde spullen vind je in de voorwaarden.; Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage

Geld

Je krijgt een vergoeding als zijn geld wordt gestolen of als hij het verliest. Wij vergoeden maximaal € 350,- per persoon, en maximaal € 600,- voor de hele reisgroep. Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Ongevallen

Met deze dekking ben je verzekerd bij overlijden of als je blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt er € 35.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 100.000,-.

Reisrechtsbijstand

Met deze dekking worden de kosten voor juridisch advies en hulp tot € 25.000,- vergoed. Dat kan tijdens de reis, maar ook na de reis. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig.

Verkeersrechtsbijstand

Krijg je schade doordat je met je auto of motor deelneemt aan het verkeer? Krijg je een conflict met bijvoorbeeld een medeweggebruiker of na een verkeersongeval. Dan kun je met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze aanvullende dekking zijn ook bijzondere en gevaarlijke sporten zoals wintersport of raften. Je bent verzekerd voor onder andere:

 • schade of diefstal van sportbagage;
 • schade of diefstal van gehuurde spullen;
 • verliest van een skipas;
 • kosten van skilessen die niet doorgaan;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht of helikopter.

Deze dekking hoef je niet af te sluiten voor standaard sporten, zoals voetbal, paardrijden of onderwatersporten.
Let op: onder deze aanvullende dekking vallen geen medische kosten. Advies is om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren.

voorwaarden reisverzekering

Autohulp

Krijg je pech in Europa waardoor je auto, motor, camper of caravan niet meer kan rijden? Dan regelt de ANWB de reparatie. Kan het niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgt de maatschappij ervoor dat het voertuig terug naar Nederland wordt gebracht. Je hebt Autohulp niet nodig als je de dekking Wegenwacht Europa heeft.

Leeftijd van de auto

Bij het afsluiten van deze dekking mag de auto niet ouder zijn dan 20 jaar. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de auto in de loop van tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

Vervangend vervoer en verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. De Alarmcentrale regelt een vervangende auto of vervangend verblijf. Hiervoor heb je een creditcard nodig. Valt de bestuurder uit en kan je reisgenoot niet terugrijden? Dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij de terugreis. Alleen als je de dekking Autohulp heeft, brengt de maatschappij het voertuig terug naar Nederland.

Eigen risico (alleen bagage)

Basis Uitgebreid
Eigen risico standaard € 100,- € 0,-
Eigen risico optioneel € 50,- € 50,-
Home Reisverzekering