• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Schadeverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden

Autoverzekering

Schadeverzekering inzittenden

Met de inzittendenverzekering altijd gedekt tegen letsel en schade na een ongeval ongeacht wie aansprakelijk is.

Schadeverzekering inzittenden

Altijd beschermd onderweg

Vragen? Bel: 0513 – 64 64 94

Wat is de schadeverzekering inzittenden?

De schadeverzekering voor inzittenden is een aanvullende verzekering bij je autoverzekering. Deze dekking kun je ook bij een motorverzekering afsluiten, dan is het een schadeverzekering opzittenden. Deze inzittendenverzekering dekt schade na een ongeval, jij als bestuurder en je medepassagiers krijgen letselschade en schade aan bagage of kleding vergoed. Maar wat is er nu precies gedekt?

Wat wordt er uitgekeerd bij een schadeverzekering voor inzittenden?

Als je een autoverzekering of een camperverzekering afsluit dan kun je deze verzekering uitbreiden met een schadeverzekering inzittenden ook wel svi verzekering genoemd.

Goed om te weten dat je ook een vergoeding krijgt als het ongeval je eigen schuld is. Er is echter wel een maximaal uit te keren bedrag. Stel je voor dat het je niet meer lukt om te werken na een ongeval, je verliest inkomen en heb je wellicht medische en huishoudelijke hulp nodig. Misschien moeten er zelfs aanpassingen in je woning worden gedaan, hiervoor is de svi dekking bedoeld. Zelfs smartengeld en een vergoeding bij overlijden valt onder deze dekking.

Schadevergoeding als passagier

Als passagier kun je letselschade verhalen op degene die aansprakelijk is voor het ongeval. Maar denk erom: Er zijn voorbeelden dat het jaren duurt voordat er een uitkering plaats vindt. Soms is er zelfs een rechtszaak voor nodig om te bewijzen wie en voor welk deel schuldig is.  De WA-verzekering van de schuldige partij kan zelfs minder geld uitkeren dan de opgelopen schade, door bijvoorbeeld bijzondere omstandigheden.

Voor hoeveel personen geldt de schade inzittenden verzekering?

De dekking van de inzittendenverzekering is geldig voor het aantal zitplaatsen met gordel. Deze zitplaatsen zijn geregistreerd (bij de RDW) Als bij schade een schade verzekerden inzittenden is afgesloten dan wordt er altijd gekeken naar het aantal inzittenden op het moment van schade.