• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

stacaravan verzekeren

De Stacaravan verzekering, voor onvoorziene kosten

Schade oplopen is erg vervelend, vooral als dit in je vrije tijd gebeurt. Verzeker je tegen financiële misère en verzeker je stacaravan bij Veenstra & de Jong Assurantiën

 • 24/7 Hulp van de ANWB
 • Goede diefstaldekking
 • Herplaatsing andere stacaravan

Kosten Stacaravan verzekeren

Geniet van je 2e huis

Vragen bel: 0513-646494

De stacaravan verzekeren kan voordelig bij Veenstra & de Jong

Gemakkelijk online regelen. Bereken de premie en sluit meteen de stacaravanverzekering af. Veenstra & De Jong Assurantiën bestaat uit een compact team van deskundigen die je graag helpt met de beste stacaravan verzekering. Bij schade wordt je meteen goed geholpen en dat geeft een goed gevoel.

Zorgeloos genieten van je vakantie

Een stacaravan is een plekje voor jezelf om onbezorgd je vrije tijd door te brengen. Dat betekent dat jouw stacaravan geregeld onbeheerd achter wordt gelaten. Zorg daarom voor een stacaravan verzekering waarin je de stacaravan of chalet ook tegen diefstal verzekert. Ook de inboedel wil je goed beschermd achterlaten. Veenstra & de Jong Assurantiën is gespecialiseerd in het verzekeren van recreatieve verzekeringen zoals voor de camper, caravan en de reisverzekering.

Wat is er anders bij een stacaravanverzekering?

Een stacaravan wordt op dezelfde manier verzekerd als een toercaravan toch zijn er enkele risico’s anders. Deze verzekering voor stacaravans geeft ook dekking voor herplaatsing van een andere stacaravan als je eigen stacaravan totaal verloren gaat.

Kosten van heraansluiting zoals:

 • Gas- en waterleiding
 • Rioleringsstelsels
 • Elektriciteitsnet
 • Telefoonnetwerk
 • Centrale antennesystemen en kabelnetten
 • Verankeren van de stacaravan
 • eventueel opnieuw aanleggen van beplanting in de tuin

Worden door de verzekeraar vergoed.

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost een stacaravan verzekering?

De premie stacaravan kun je zelf op deze website berekenen. Je krijgt korting als je een vrijwillig eigen risico wilt. Er geldt een eigen risico van € 75,-. Een eigen risico kan je verhogen naar € 150,- of € 300,-. Hierdoor wordt de premie lager.

Is een stacaravanverzekering verplicht?

Een stacaravan verzekeren is alleen verplicht als er bijvoorbeeld een financiering op rust of als de campingeigenaar aangeeft dat een caravanverzekering verplicht is. Maar zelfs als er geen verplichting geldt dan geeft het wel een goed gevoel als je de deur achter je dicht doet en dat je alles goed hebt geregeld door een stacaravanverzekering af te sluiten.

De stacaravan is al wat jaartjes oud, heeft de verzekering wel zin?

Heb je een bestaande stacaravan gekocht en twijfel je over de verzekering? Bereken eerst de kosten caranvanverzekering. De premie valt best mee want deze wordt berekend over de dagwaarde. De premie is dus afhankelijk van de waarde van je huisje. Een stacaravan of chalet behoudt redelijk de waarde. Dit hangt naast de kwaliteit en onderhoud van het huisje ook af van de locatie. Daarnaast laat je altijd veel spullen achter die een aanzienlijke waarde kunnen hebben. Denk er dus ook altijd aan om de inboedel mee te verzekeren.

Wat is er gedekte op de stacaravanverzekering?

Bekijk hier de verzekeringskaart, op deze kaart zie je snel een overzicht van alles waar je voor bent verzekerd. Voor verdere details bekijk hier de voorwaarden caravanverzekering.

Kan ik mijn stacaravan in het buitenland verzekeren?

Wij kunnen alleen de stacaravan verzekeren als deze in Nederland staat. Heb je de stacaravan in het buitenland, informeer bij de camping bij welke verzekeraar je het beste terecht kan.

Is er gelijk dekking voor de caravan?

Wij gaan meteen met de aanvraag stacaravan aan de gang. Je ontvangt een mail met een dekkingsbevestiging. Dit is het voorlopige bewijs dat de stacaravan is verzekerd. De polis wordt daarna digitaal of via de post opgestuurd. Deze voorkeur kun je opgeven bij het afsluiten. Meteen dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Wat moet ik doen bij schade?

Vul altijd het schadeformulier in, mail dit naar ons. Heb je vragen over de schadeafhandeling, bel ons dan, we helpen je graag. Heb je meteen informatie nodig, bel dan met telefoonnr. 088 299 38 82. Bij hagelschade, bel Omnia schadehersteller telefoonnr. 085 021 15 93.

Is aanbouw ook meeverzekerd?

Ja, aan- en bijbouw is meeverzekerd met dezelfde dekking als de caravan. Let op, de waarde van de aan- en bijbouw moet worden opgeteld bij de waarde van de caravan. Onder aan- en bijbouw valt bijvoorbeeld een serre, een schuurtje en andere zaken die aan de caravan zijn bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst.

Is verhuur van de stacaravan ook verzekerd?

Bij deze verzekering is verhuur niet gedekt. Hiervoor hebben we een alternatief. Dit is de Recreatiewoningverzekering van ASR, vraag een offerte aan.

Wat is de beste stacaravan verzekering?

Wij bieden de caravanverzekering van Unigarant en van ASR aan. Deze 2 verzekeringen vergelijken we geregeld.
Hier vind je de verzekeringskaart Stacaravan ASR en hier de verzekeringskaart caravan Unigarant

Hulp nodig?

Heb je pech? Bel altijd eerst met de ANWB Alarmcentrale. 088-269 2888

Hulpverlening: Hulp door de ANWB Alarmcentrale in opdracht van of namens de verzekeringsmaatschappij Unigarant.
Nadat je contact en overleg hebt gehad met de ANWB Alarmcentrale heb je recht op:

Bereddingskosten
Bewaking en stalling van de caravan.

Herplaatsing
Het plaatsen van een andere stacaravan op de plek na een verzekerde schadeoorzaak als jouw stacaravan verloren is gegaan. De kosten van her aansluiten komen ook in aanmerking voor vergoeding.