• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Tesla verzekering

Tesla Verzekering

Ben jij de trotse bezitter van een Tesla? Dan heb je een speciale Tesla verzekering nodig. Vraag binnen 2 minuten een premie bij ons op. Je krijgt altijd maatwerk advies.

  • No-claim én bijtellingsbeschermer mogelijk
  • Tot 5 jaar nieuwwaarde of aanschafwaarde garantie
  • Budgettarief voor Tesla ouder dan 3 jaar

De voordelige Tesla Verzekering

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel: 0513-646494

Exclusieve Tesla Autoverzekering

De Premium XL Tesla polis is voor exclusieve Tesla’s met een cataloguswaarde vanaf € 100.000,-. De Tesla XL autoverzekering van Turien heeft een aantrekkelijke premie en is speciaal voor gemaakt voor de Tesla. Laadproblemen en schade aan de laadpaal is standaard verzekerd en mocht de actieradius niet toereikend zijn dan biedt de verzekeraar gratis hulpverlening. Deze XL autoverzekering heeft een bijtellingsbeschermer.

Budget Tesla verzekering

De budget Tesla verzekering is een goedkope autoverzekering voor Tesla rijders die meer dan 6 schadevrije jaren hebben opgebouwd. Deze budget autoverzekering is aan te vragen als de aanschafwaarde lager is dan € 75.000,- daarom kan deze variant geschikt zijn voor tweedehands hands Tesla’s. De budget Tesla autoverzekering is goedkoper dan de Tesla XL autoverzekering, maar de dekking is beperkter.

Indien je onmiddellijk voorlopige verzekeringsdekking voor Tesla wenst, bel ons dan direct op 0513-646494. Op die manier kun je meteen de weg op. Op maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tot 17:30. Wil je de Tesla verzekering oversluiten of opzeggen?

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat is de bijtellingsbeschermer?

De bijtellingsbeschermer is een vergoeding voor het verschil dat je hebt als je elektrische auto total loss is en je een nieuwe auto moet aanschaffen die een hogere bijtelling heeft. Stel, je hebt nu 8% bijtelling, door een ongeval ben je genoodzaakt een andere elektrische auto aan te schaffen maar die heeft 16% bijtelling. De verzekeraar vergoed dan het netto verschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling.

Welk alarmsysteem moet ik aanschaffen voor de Tesla?

Als je een offerte bij ons aanvraagt krijg je uitgebreide informatie over eventuele eisen die de verzekeraar stelt. Alarmeisen zijn niet altijd nodig. De Tesla model 3 (en in de toekomst de Tesla model 2) is bij Turien te verzekeren zonder een volgsysteem eis.

De Tesla wordt standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Het alarmsysteem van de Tesla is niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Sommige verzekeraars eisen dat de Tesla aanvullend beveiligd moet worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd.
De Tesla model 3 is uitgerust met een security package. Een peilzender is dan in de meeste gevallen niet nodig.

De Tesla budgetpolis, is deze geschikt voor mijn Tesla?

Bij de offerte aanvraag denken we graag met u mee. De budgetpolis biedt een lagere premie maar de dekking is eveneens beperkter. Deze polis is beschikbaar onder de volgende voorwaarden:
– De bestuurder heeft minimaal 6 schadevrije jaren opgebouwd;
– De aanschafwaarde bedraagt niet meer dan € 75.000,-

Wat krijg ik maximaal vergoed?

Met de Exclusieve Teslaverzekering heb je bij een nieuwe Tesla de keuze tussen een nieuwwaarderegeling van 3 of 5 jaar. In het geval dat de Tesla binnen die 3 of 5 jaar na de aanschafdatum total loss wordt verklaard na een ongeval, ontvang je een vergoeding gelijk aan de nieuwprijs. De aanschafwaarderegeling, eveneens beschikbaar voor 3 of 5 jaar, werkt op dezelfde manier, maar hierbij wordt uiteraard de aanschafwaarde vergoed.

In het geval van de Budget variant is er wel een aanschafwaarderegeling beschikbaar, maar alleen als de aanschafwaarde lager is dan € 50.000,-. Een nieuwwaarderegeling is in dit geval niet mogelijk. Bij eventuele schade wordt er uitgekeerd op basis van de dagwaarde, die wordt vastgesteld door een expert.

Kan ik mijn Tesla ook zakelijk verzekeren?

Ja, bij ons kun je de Tesla zowel zakelijk als particulier verzekeren. Benieuwd naar de premie? Vraag hier een vrijblijvend een offerte aan.

Welke dekking moet ik kiezen voor mijn Tesla?

Een Tesla wordt meestal allrisk verzekerd. 85% van de aanvragen die bij ons binnenkomen wordt er gekozen voor een allrisk dekking. Alleen bij oudere Tesla’s is alleen een WA dekking een optie. Je kunt ook voor beide dekkingen een offerte Teslaverzekering opvragen. Wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we staan klaar om je te helpen de dekking te kiezen die het beste bij jou past.

Is mijn Tesla meteen verzekerd als ik deze aanmeld?

Voorafgaand aan het verzekeren van je Tesla moet de verzekeraar enkele gegevens controleren. Binnen 1 werkdag ontvang je een bevestiging van de dekking. Indien je onmiddellijk dekking nodig hebt, bijvoorbeeld bij het ophalen van de auto, adviseren wij om telefonisch contact met ons op te nemen.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar het volgende adres:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441 EL Heerenveen

De schadebehandelaar neemt vervolgens de schade in behandeling. Je wordt op de hoogte gehouden van de schade afwikkeling.

Andere interessante verzekeringen

Ook bij deze verzekeringen krijgt u eerlijk advies en een scherp tarief.