• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Tesla verzekering

Tesla Verzekering

Ben jij de trotse bezitter van een Tesla? Dan heb je een speciale Tesla verzekering nodig. Vraag binnen 2 minuten een premie bij ons op. Je krijgt altijd maatwerk advies.

  • No-claim én bijtellingsbeschermer mogelijk
  • Tot 5 jaar nieuwwaarde of aanschafwaarde garantie
  • Budgettarief voor Tesla ouder dan 3 jaar

De voordelige Tesla Verzekering

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel: 0513-646494

Exclusieve Tesla Autoverzekering

De Premium XL Tesla polis is voor exclusieve Tesla’s met een cataloguswaarde vanaf € 100.000,-. De Tesla XL autoverzekering van Turien heeft een aantrekkelijke premie en is speciaal voor gemaakt voor de Tesla. Laadproblemen en schade aan de laadpaal is standaard verzekerd en mocht de actieradius niet toereikend zijn dan biedt de verzekeraar gratis hulpverlening. Deze XL autoverzekering heeft een bijtellingsbeschermer.

Budget Tesla verzekering

De budget Tesla verzekering is een goedkope autoverzekering voor Tesla rijders die meer dan 6 schadevrije jaren hebben opgebouwd. Deze budget autoverzekering is aan te vragen als de aanschafwaarde lager is dan € 75.000,- daarom is deze variant vooral geschikt voor 2e hands Tesla’s. De budget Tesla autoverzekering is goedkoper dan de Tesla XL autoverzekering, de dekking is dan ook iets soberder.

Wil je meteen voorlopige verzekeringsdekking voor de Tesla? Bel ons 0513-646494. Je kunt dan gelijk rijden. Op zaterdag zijn we telefonisch bereikbaar tot 16:00 en van maandag t/m vrijdag tot 17:30. Wil je de huidige Tesla verzekering opzeggen? Dit kan online op de website opzeggen.nl.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat is de bijtellingsbeschermer?

De bijtellingsbeschermer is een vergoeding voor het verschil dat je hebt als je elektrische auto total loss is en je een nieuwe auto moet aanschaffen die een hogere bijtelling heeft. Stel, je hebt nu 8% bijtelling, door een ongeval ben je genoodzaakt een andere elektrische auto aan te schaffen maar die heeft 16% bijtelling. De verzekeraar vergoed dan het netto verschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling.

Welk alarmsysteem moet ik aanschaffen voor de Tesla?

Als je een offerte bij ons aanvraagt krijg je uitgebreide informatie over eventuele eisen die de verzekeraar stelt. Alarmeisen zijn niet altijd nodig. de Tesla model 3 is bijvoorbeeld bij Turien te verzekeren zonder een volgsysteem eis.

De Tesla wordt standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Het alarmsysteem van de Tesla is niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Sommige verzekeraars eisen dat de Tesla aanvullend beveiligd moet worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd.
De Tesla model 3 is uitgerust met een security package. Een peilzender is dan in de meeste gevallen niet nodig.

De Tesla budgetpolis, is deze geschikt voor mijn Tesla?

Bij de offerte aanvraag kijken we goed wat in jouw situatie het beste is. De budgetpolis heeft een lagere premie maar de dekking is ook beperkter. Deze polis is mogelijk als :
– De bestuurder minimaal 6 schadevrije jaren heeft opgebouwd;
– De aanschafwaarde niet hoger is dan € 75.000,-

Wat krijg ik maximaal vergoed?

Bij de Exclusieve Teslaverzekering, heb je met een nieuwe Tesla keuze voor een nieuwwaarde regeling van 3 of 5 jaar. Stel dat de Tesla total loss wordt verklaard na een ongeval binnen die 3 of 5 jaar na de aanschafdatum krijg je de nieuwprijs vergoed. De aanschafwaarderegeling (ook 3 of 5 jaar) werkt op dezelfde manier maar dan wordt uiteraard de aanschafwaarde vergoed.

Bij de Budget variant is er wel een aanschafwaarderegeling als de aanschafwaarde lager is dan 50.000,- Een nieuwwaarde regeling is niet mogelijk. Bij eventuele schade wordt er uitgekeerd op basis van dagwaarde vastgesteld door een expert.

Kan ik mijn Tesla ook zakelijk verzekeren?

Ja, bij ons kun je de Tesla zowel zakelijk als particulier verzekeren. Benieuwd naar de premie? Vraag hier een vrijblijvend een offerte aan.

Welke dekking moet ik kiezen voor mijn Tesla?

Een Tesla wordt meestal allrisk verzekerd. 80% van de aanvragen die bij ons binnenkomen wordt er gekozen voor een allrisk dekking. Alleen bij oudere Tesla’s is alleen een WA dekking een optie. Je kunt ook voor beide dekkingen een offerte opvragen. Wil je meer informatie of vrijblijvend advies? Bel of mail ons dan, we kunnen je alles vertellen over het verzekeren van je Tesla.

Is mijn Tesla meteen verzekerd als ik deze aanmeld?

Voordat wij een Tesla mogen verzekeren, moeten wij enkele gegevens nakijken. Je krijgt binnen 24 uur een dekkingsbevestiging. Heb je meteen dekking nodig bijvoorbeeld bij het ophalen van de auto, dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar het volgende adres:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441 EL Heerenveen

De schadebehandelaar neemt vervolgens de schade in behandeling. Je wordt op de hoogte gehouden van de schade afwikkeling.

Andere interessante verzekeringen

Ook bij deze verzekeringen krijgt u eerlijk advies en een scherp tarief.