• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Verzekering elektrische auto

Verzekering elektrische auto

Verzekering elektrische auto

Verzekering elektrische auto duurder?

Een elektrische auto eist een uitgebreidere dekking. Speciaal voor de elektrische auto is er een unieke autopolis samengesteld. De elektrische autoverzekering is niet duurder is dan een gewone autoverzekering.

 • Laadpaal en Laadkabel verzekerd
 • Inclusief Bijtellingsbeschermer
 • Inclusief Pechhulp

Premie verzekering elektrische auto

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel: 0513-646494

Een paar jaar geleden was een volledig elektrische auto nog uniek. Nu heeft elke autofabrikant een elektrische auto in zijn assortiment. Vorig jaar zijn er zelfs meer elektrische auto’s verkocht dan brandstofauto’s. Binnen enkele jaren wordt de elektrische auto de norm in de dagelijks vervoer.

Is een gewone autoverzekering goed genoeg voor een elektrische auto?

Je kunt een reguliere autoverzekering afsluiten maar dat heb je een aantal risico’s waarschijnlijk niet gedekt. Auto verzekeraars passen overigens in rap tempo de voorwaarden aan. Over een paar jaar zal er geen verschil meer zijn in een standaard autoverzekering en een speciale verzekering voor elektrische auto. Het grote verschil tussen benzine auto en een elektrische auto is het accupakket waardoor je met andere risico’s zoals brand en kortsluiting te maken kan hebben.

Welke extra dekking is nodig bij een elektrische auto

Pechhulp en laadpaal meeverzekerd
Heb ik genoeg stroom om op mijn eindbestemming te komen? Dat kan stress opleveren. Er komen steeds meer laadpalen maar ook meer elektrische voertuigen. Het laden van een elektrische auto duurt langer als tanken met fossiele brandstoffen. Er worden inmiddels ook langere afstanden gereden met stekkerauto’s en dus meer oplaadmomenten. Mocht het misgaan dan biedt de verzekeraar pechhulp. Schade aan de laadpaal en laadkabel is ook gedekt.

Bijtellingsbeschermer
Dit is een dekking wat je veel geld kan schelen. Dit is de vergoeding voor het verschil in bijtelling als de auto total loss raakt of gestolen wordt. Voorbeeld: Je auto heeft een bijtelling van 8% maar de nieuwe elektrische auto heeft na vervanging een bijtelling van 12%. Het netto verschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling kan redelijk in de papieren lopen.

Voordelen XL elektrische autoverzekering

Laat je de auto repareren bij een schade garant garage dan heb je geen eigen risico. De elektrische autoverzekering is geschikt voor auto’s tot een nieuwwaarde van 200.000,-. De nieuwwaarde regeling is standaard 3 jaar, deze kun je uitbreiden naar 5 jaar. En je kunt tot slot nog een no-claim beschermer nemen. Dit beschermt je na schade een terugval in no-claim korting. Sluit ook een schade inzittenden verzekering bij. Schade en letsel die jij en je passagiers kunnen oplopen worden vanuit deze dekking vergoed. Voor juridische hulp zoals verhalen van je schade, sluit daarvoor de rechtsbijstandverzekering bij.

verzekering elektrische auto

Verzekering elektrische auto

Je kunt bij ons altijd terecht voor vragen over de polis, schade afhandeling, dekking of premie. Of kijk op onze kennisbank. Zo heb je het voordeel van online tarief én persoonlijk advies van betrokken medewerkers.

Wil je snel een goed voorstel voor je elektrische autoverzekering? Vraag een offerte aan.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Bespaartips voor een lage premie:

Check om de 3 jaar je autoverzekering

Een verzekering voor een elektrische auto wordt meestal afgesloten bij het kopen van een andere auto. Hou je deze auto wat langer dan is het goed om na een jaar of 3 te checken of je nog goed zit. Verzekeraars verhogen of verlagen premies dikwijls of veranderen soms voorwaarden.

Betaal kleine claims zelf

Het claimen van schade kan ten koste gaan van je no-claim korting. Heb je een kleine schade dan is het meestal goed om deze voor eigen rekening te nemen.

Kies voor jaarbetaling

Kies niet voor maandbetaling maar voor jaarbetaling. Als je per maand betaalt dan heb je een toeslag die oploopt tot wel 6%. Daar kan geen spaarrente tegenop. Jaarbetaling is vaak een stuk voordeliger.

Auto wordt ouder, kijk naar dekking

Een nieuwe auto verzeker je all risk maar als je auto geleidelijk minder waard wordt is het tijd om te kijken of een beperktere dekking acceptabel is. Het verschil in premie kan soms flink zijn. Na een jaar of 3 of 5 wordt de dagwaarde vergoed in plaats van nieuwwaarde, beoordeel of de premie nog in verhouding is tot de dagwaarde.

Overweeg een hoger eigen risico

Kijk eerst wat het standaard eigen risico is, sommige auto verzekeraars hebben geen standaard eigen risico. Een vrijwillig eigen risico is dan geen gek idee, dit scheelt vaak een paar tientjes aan premie. Kijk wat je bereid bent te betalen bij een eigen schuld schadegeval.

Voorkom dubbele verzekering

Heb je rechtsbijstandverzekering met dekking motorrijtuigen verzekerd in je woonpakket? Dan is het overbodig om rechtsbijstand dekking mee te verzekeren op je autoverzekering.

Lager tarief

Heb je langer dan 10 jaar dezelfde auto en gebruik je deze inmiddels alleen in je vrije tijd? Wellicht kan de auto in het goedkope oldtimertarief.

Veel gestelde vragen

Ik heb schade aan mijn auto, hoe krijg ik de schade vergoed?

Is je auto volledig casco verzekerd dan regelt je verzekeraar de schade afwikkeling en eventueel verhaalt de verzekeraar de schade bij de tegenpartij. Heeft iemand anders schade veroorzaakt aan je auto en ben je zelf niet verzekerd voor deze autoschade? Dan kun je de schade verhalen op de veroorzaker c.q. verzekeraar. Heb je verhaalsrechtsbijstand verzekerd op je autoverzekering of een rechtsbijstand verzekering met module motorrijtuigen, dan kun je de schade laten verhalen door de jurist van de rechtsbijstandsverzekeraar.

Hoe werkt no-claim korting?

Ieder jaar dat er geen schade wordt geclaimd op je autoverzekering, stijg je een trede op de B/M ladder. Hierdoor krijg je (extra) no-claim korting. Heb je toch een keer schade en is het je eigen schuld? Dan verlies je in de meeste gevallen 5 schadevrije jaren.

Bijvoorbeeld:
Stel je autoverzekering loopt 8 jaar, helaas zie je een paaltje over het hoofd. De schade wordt geclaimd en de verzekeraar vergoed de schade aan de reparateur. Dit kost je 5 schadevrije jaren. Je hebt nog 3 over en dit heeft consequenties voor je no- claim korting. De jaren die volgen heb je geen schade en klim je elk jaar weer omhoog op de B/M ladder. Het is ook mogelijk om in de malus te komen. In het voorbeeld, stel je hebt nog maar 3 schadevrije jaren opgebouwd, kom je na schade op -2 te staan. In plaats van no-claim korting heb je nu een toeslag op de premie. Hoe hoger op de ladder, hoe hoger is de premiekorting tot een maximum van 80%. Als je een autoverzekering afsluit, start de ladder bij 0 schadevrije jaren maar je begint wel meteen met een no-claim korting. Deze starttrede is afhankelijk van leeftijd en postcode van de bestuurder.

Waar kan ik de voorwaarden elektrische autoverzekering vinden?

De voorwaarden elektrische auto download je hier.
De verzekeringskaart WA + Casco vind je hier.

Ik koop zaterdag een andere auto, kan ik dan de verzekering regelen?

Zodra de auto op jouw naam is gesteld is er sprake van verzekeringsplicht. Je dient dan meteen een autoverzekering te regelen. Wij zijn op zaterdag tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar en daarna kun je online verzekeringsdekking aanvragen.

Welke aanvullende verzekering kan ik afsluiten bij mijn auto?

Schadeverzekering inzittenden: Niet alleen je auto verdient een goede verzekering, ook jijzelf en eventueel je passagiers zijn met deze dekking verzekerd bij ongevallen. Alle schade en letsel die jij en je passagiers oplopen worden vanuit deze dekking vergoed.

Rechtsbijstandverzekering: Je bent verzekerd voor juridische hulp bij een verschil met een reparateur bijvoorbeeld over schade. Ook het verhalen van van schade bij een tegenpartij is gedekt.

Wat is het verschil tussen een schade en ongevallen inzittendenverzekering?

Beide verzekeringen kunnen aanvullend bij de autoverzekering afgesloten worden.
Bij de Ongevallen inzittendenverzekering wordt er een uitkering gedaan bij blijvende invaliditeit of overlijden van de bestuurder of passagiers. De bedragen van deze uitkeringen zijn vooraf vastgesteld.

Bij de Schadeverzekering inzittenden wordt de werkelijk geleden schade uitgekeerd. De bedragen van deze uitkeringen zijn dus niet vooraf vastgesteld. De uitkering vindt plaats bij zowel materiële als immateriële schade. Dus niet alleen bij overlijden of blijvende invaliditeit, maar ook bij een gebroken been of een kapotte jas.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er gevraagd naar hoeveel schadevrije jaren je hebt. Om deze op te vragen, kun je het beste contact opnemen met je vorige verzekeraar of tussenpersoon. Ook is het mogelijk om inzake te krijgen in het Roy-data systeem. Na beëindiging van de huidige verzekering komen je schadevrije jaren hierin te staan. Via Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars kun je het inzagerecht formulier invullen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

De autoverzekering kan na het eerste verzekeringsjaar dagelijks worden opgezegd. Bij verkoop van de elektrische auto krijgt je een vrijwaringsbewijs, mail of app, dit vrijwaringsbewijs, hier staan alle gegevens op voor beëindiging van de verzekering.

Waar staat de meldcode van de auto?

De meldcode zijn de laatste vier cijfers van het identificatienummer. Deze staat op deel 1b van het kentekenbewijs.

Kies je dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • WAM verplichting
 • Lage Premie
 • Hoge No Claim

Beperkt Casco

 • Brand / Storm
 • Diefstal
 • Overstekend wild
 • Ruitschade