• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Woonpakket

Woonpakket

Meer dan alleen een opstal- en inboedelverzekering

Voor goed wonen heb je een aantal verzekeringen nodig. Deze verzekeringen combineren in een pakket geeft voordelen.

Met ons woonpakket kun je moeiteloos al je verzekeringen in één keer regelen. Kies de gewenste verzekeringen, bereken de premie, en vraag het complete pakket direct aan.

Voordelen Woonpakket

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Afkoopbaar Eigen Risico Storm
 • Lekdetectie altijd gedekt

Welke verzekeringen heb je nodig

Laten we beginnen met de verzekeringen die onmisbaar zijn in het woonpakket: de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering. Als je een koopwoning bezit, is een opstalverzekering eveneens noodzakelijk. Nadat deze basisverzekeringen zijn afgedekt, gaan we graag in op jouw specifieke wensen en bezittingen. Overweeg bijvoorbeeld de gezinsongevallenverzekering als je persoonlijke dekking wilt tegen ongelukken.

Behoefte aan gratis en vrijblijvend advies over de juiste verzekeringen voor jou? Aarzel niet om ons te bellen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bekend als de AVP (AansprakelijkheidsVerzekering voor Particulieren), biedt dekking voor schade waarvoor jij aansprakelijk bent. Deze verzekering beschermt tegen schade die je toebrengt aan andere personen of hun eigendommen. Bijvoorbeeld, als je per ongeluk de vaas van je buurvrouw omstoot of als er een losse steen in je tuin ligt waardoor je buurman struikelt, worden deze schades onder de aansprakelijkheidsverzekering geclaimd. Bovendien zijn ook schades veroorzaakt door je kinderen, gasten, of huisdieren gedekt.

Kenmerken aansprakelijkheidsverzekering:

 • Af te sluiten voor jezelf of het gehele gezin
 • Keuze uit geen eigen risico of een eigen risico kinderen
 • Verzekerd tot € 2.500.000,-

Verzekeringskaart Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering

Klaverblad heeft twee versies van de inboedelverzekering. Met de budgetverzekering ben je verzekerd voor brand, ontploffing, blikseminslag, storm, neerslag en diefstal. Dit is een zeer voordelige inboedelverzekering die vaak wordt geadviseerd bij starters en studenten. Wil je meer zekerheid en een ruimere dekking? Kies dan voor de royaal inboedelverzekering. Dan zijn je spullen ook verzekerd als je zelf iets beschadigt. De royaal inboedelverzekering wordt vaak gekozen bij gezinnen. Beide varianten kun je kiezen in het woonpakket.

Kenmerken inboedelverzekering:

 • Geen eigen risico
 • Mobiele apparatuur binnenhuis gedekt (eigen risico € 150,-)
 • Garantie tegen onderverzekering

Verzekeringskaart Budget inboedelverzekering

Verzekeringskaart Royaal inboedelverzekering

Opstalverzekering

Je huis verzeker je met een opstalverzekering. Opstal betekent letterlijk bouwwerk. Alles wat vastzit aan een koophuis wordt als opstal gezien. Zonnepanelen zijn dus opstal als ze vastzitten op het dak. De premie wordt berekend over de herbouwwaarde. Weet je niet precies wat de herbouwwaarde van je woning is dan kun je dit berekenen met de herbouwwaardemeter. Een voordeel hiervan is dat je nooit onderverzekerd bent, als de waarde van de woning toch hoger blijkt te zijn.

Kenmerken opstalverzekering:

 • Eigen risico stormschade afkoopbaar
 • Onbeperkte garantie tegen onderverzekering
 • Glas mee te verzekeren

Verzekeringskaart opstalverzekering

Gezinsongevallenverzekering

Met onze gezinsongevallenverzekering krijg je eenmalig een uitkering als jijzelf, je partner of een kind bij een ongeluk permanent invalide wordt of overlijdt. De verzekering is ook af te sluiten als alleenstaande.

De uitkering bij overlijden is € 5.000,-

Verzekeringskaart gezinsongevallen

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Veel mensen veronderstellen dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, wellicht omdat een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen in het verkeer daadwerkelijk verplicht is. Echter, in Nederland is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Desalniettemin hebben de meeste mensen wel zo’n verzekering, en dat heeft goede redenen. Onverwachte ongelukken kunnen namelijk snel gebeuren, en met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je hoge kosten als er schade ontstaat door jouw toedoen bij anderen. Dit geldt ook wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt, aangezien een aansprakelijkheidsverzekering in die gevallen van pas komt. Bovendien is de premie voor deze verzekering vaak betaalbaar, dus het is over het algemeen verstandig om altijd een AVP af te sluiten.

Is mijn hond ook verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja schade door een hond of een ander huisdier is ook gedekt. Het woonpakket Klaverblad heeft een uitgebreide dekking.

Stel, ik maak per ongeluk iets van mijn eigen spullen kapot, is dit gedekt?

Kies je voor de royaal inboedelverzekering van Klaverblad, dan ben je ook verzekerd als spullen kapot gaan door jouw eigen schuld. Wij adviseren in de meeste gevallen de uitgebreide dekking van de royaal inboedelverzekering. De premie is maar een paar euro meer en we vinden het belangrijk dat al onze klanten helemaal top verzekerd zijn. Zo heb je achteraf nooit teleurstellingen.

Hoe bereken ik de waarde van mijn inboedel?

Op de premieberekening vul je jouw postcode en huisnummer, het aantal gezinsleden en de leeftijd van de hoofdkostwinner in. De waarde van de inboedel van het hele gezin wordt automatisch berekend. Handig, want zo ben je nooit onderverzekerd.

Is een opstalverzekering verplicht?

Je kunt je voorstellen als je een hypotheek afsluit op je woning dat de bank zekerheid wil hebben dat bij een brand of grote natuurramp je woning is verzekerd. Immers in zo’n geval heb je herbouwplicht en de bank wil altijd een onderpand hebben. Dit betekent dat wanneer ze een lening verstrekken voor je woning, de woning zelf als garantie fungeert, zodat er een vergoeding kan worden verkregen van de verzekeraar als zich een ramp voordoet. Het is belangrijk op te merken dat een lening zonder onderpand geen hypotheek is, maar eerder een persoonlijke lening. Om die reden kan de bank de verplichting opleggen om een opstalverzekering af te sluiten.

Voor jouzelf is het natuurlijk ook een geruststellende gedachte dat je kostbare huis op een passende manier verzekerd is, waardoor je financiële zekerheid hebt in geval van onvoorziene gebeurtenissen.

Is juridische hulp ook gedekt op het woonpakket?

We adviseren rechtsbijstandverzekering mee te verzekeren. Hier vind je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering

Premie Woonpakket