• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Woonpakket

Woonpakket

Meer dan alleen een opstal- en inboedelverzekering

Voor goed wonen heb je een aantal verzekeringen nodig. Deze verzekeringen combineren in een pakket geeft voordelen.

Met ons woonpakket kun je moeiteloos al je verzekeringen in één keer regelen. Kies de gewenste verzekeringen, bereken de premie, en vraag het complete pakket direct aan.

Voordelen Woonpakket

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Geen Eigen Risico
 • Alles onder 1 dak verzekerd

Welke verzekeringen zijn nodig

We beginnen met de verzekeringen die onmisbaar zijn in het woonpakket: de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering. Ben je, of wordt je eigenaar van een koopwoning dan is een opstalverzekering eveneens noodzakelijk. Nadat deze basisverzekeringen zijn afgedekt, gaan we graag in op jouw specifieke wensen. Overweeg bijvoorbeeld de gezinsongevallenverzekering of de rechtsbijstandsverzekering.

Behoefte aan gratis en vrijblijvend advies over de juiste verzekeringen voor jou? Aarzel niet om ons te bellen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, ook wel bekend als de AVP, biedt dekking voor schade waarvoor jij aansprakelijk bent. Deze verzekering beschermt tegen schade die je toebrengt aan andere personen of hun eigendommen. Bijvoorbeeld, als je per ongeluk de vaas van je buurvrouw omstoot of als er een losse steen in je tuin ligt waardoor je buurman struikelt, worden deze schades onder de aansprakelijkheidsverzekering geclaimd. Bovendien zijn ook schades veroorzaakt door je kinderen, gasten, of huisdieren gedekt.

Kenmerken Aansprakelijkheidsverzekering:

 • Ruime dekking bij schade voor vriendendienst
 • Uitwonende studerende kinderen meeverzekerd
 • Wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000,-

Verzekeringskaart Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering

Klaverblad heeft twee versies van de inboedelverzekering. Met de budgetverzekering ben je verzekerd voor brand, ontploffing, blikseminslag, storm, neerslag en diefstal. Dit is een zeer voordelige inboedelverzekering die vaak wordt geadviseerd bij starters en studenten. Wil je meer zekerheid en een ruimere dekking? Kies dan voor de royaal inboedelverzekering. Dan zijn je spullen ook verzekerd als je zelf iets beschadigt. De royaal inboedelverzekering wordt vaak gekozen bij gezinnen. Beide varianten kun je kiezen in het woonpakket.

Kenmerken Inboedelverzekering:

 • 10% extra korting bij Politiekeurmerk
 • Mobiele apparatuur binnenhuis gedekt bij variant Royaal
 • Garantie tegen onderverzekering

Verzekeringskaart Budget Inboedelverzekering

Verzekeringskaart Royaal Inboedelverzekering

Opstalverzekering

Je huis verzeker je met een opstalverzekering. Opstal betekent letterlijk bouwwerk. Alles wat vastzit aan een koophuis wordt als opstal gezien. Zonnepanelen zijn dus opstal als ze vastzitten op het dak. Zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd op deze polis. De premie wordt berekend over de herbouwwaarde. Weet je niet precies wat de herbouwwaarde van je woning is dan kun je dit berekenen met de herbouwwaardemeter. Een voordeel hiervan is dat je nooit onderverzekerd bent, als de waarde van de woning toch hoger blijkt te zijn.

Kenmerken Opstalverzekering:

 • Geen eigen risico, behalve bij stormschade
 • Onbeperkte garantie tegen onderverzekering
 • Glas mee te verzekeren

Verzekeringskaart Opstalverzekering

Gezinsongevallenverzekering

Met onze gezinsongevallenverzekering krijg je eenmalig een uitkering als jijzelf, je partner of een kind bij een ongeluk permanent invalide wordt of overlijdt. De verzekering is ook af te sluiten als alleenstaande.

De uitkering bij overlijden is € 5.000,-

Verzekeringskaart gezinsongevallen

Ook is het mogelijk om de auto, brommer, motor en reisverzekering op te nemen in dit pakket.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Veel mensen veronderstellen dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, wellicht omdat een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen in het verkeer daadwerkelijk verplicht is. Echter, in Nederland is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Desalniettemin hebben de meeste mensen wel zo’n verzekering, en dat heeft goede redenen. Onverwachte ongelukken kunnen namelijk snel gebeuren, en met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je hoge kosten als er schade ontstaat door jouw toedoen bij anderen. Dit geldt ook wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt, aangezien een aansprakelijkheidsverzekering in die gevallen van pas komt. Bovendien is de premie voor deze verzekering vaak betaalbaar, dus het is over het algemeen verstandig om altijd een AVP af te sluiten.

Is mijn hond ook verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja schade door een hond of een ander huisdier is ook gedekt. Het woonpakket Klaverblad heeft een uitgebreide dekking.

Stel, ik maak per ongeluk iets van mijn eigen spullen kapot, is dit gedekt?

Kies je voor de royaal inboedelverzekering van Klaverblad, dan ben je ook verzekerd als spullen kapot gaan door jouw eigen schuld. Wij adviseren in de meeste gevallen de uitgebreide dekking van de royaal inboedelverzekering. De premie is maar een paar euro meer en we vinden het belangrijk dat al onze klanten helemaal top verzekerd zijn. Zo voorkom je achteraf teleurstellingen.

Hoe bereken ik de waarde van mijn inboedel?

Op de premieberekening vul je jouw postcode en huisnummer, het aantal gezinsleden en de leeftijd van de hoofdkostwinner in. De waarde van de inboedel van het hele gezin wordt automatisch berekend. Handig, want zo ben je nooit onderverzekerd.

Is een opstalverzekering verplicht?

Bij het afsluiten van een hypotheek voor je woning wil de bank zekerheid hebben dat je huis is beschermd tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals brand of natuurrampen. Dit komt omdat je als huiseigenaar de verplichting hebt om je woning opnieuw op te bouwen na zo’n calamiteit, en de bank altijd een onderpand nodig heeft voor de lening die zij verstrekken.

Concreet betekent dit dat je woning fungeert als garantie voor de lening, zodat de bank een vergoeding kan ontvangen van de verzekeraar in het geval van een ramp. Het is belangrijk op te merken dat een lening zonder onderpand geen hypotheek is, maar eerder een persoonlijke lening. Daarom kan de bank eisen dat je een opstalverzekering afsluit.

Voor jou als huiseigenaar is het ook een geruststellende gedachte dat je waardevolle bezit op een passende manier is verzekerd, wat je financiële zekerheid biedt in het geval van onverwachte gebeurtenissen

Is juridische hulp ook gedekt op het woonpakket?

We adviseren rechtsbijstandverzekering mee te verzekeren. Hier vind je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering

Premie Woonpakket