• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Woonpakket

Woonpakket

Meer dan alleen een opstal- en inboedelverzekering

Voor goed wonen heb je een aantal verzekeringen nodig. Deze verzekeringen combineren in een pakket geeft voordelen.

In dit woonpakket kun je alles in één keer regelen. Je selecteert de verzekeringen, de premie wordt berekend en je kunt het hele pakket meteen aanvragen.

Voordelen Woonpakket

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Afkoopbaar Eigen Risico Storm
 • Lekdetectie altijd gedekt

Welke verzekeringen heb je nodig

We beginnen met de verzekeringen van het woonpakket die iedereen nodig heeft en dat is de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering. Heb je een koopwoning dan heb je ook een opstalverzekering nodig. Heb je deze verzekeringen geregeld dan wordt er specifiek gekeken naar wensen en bezittingen van de verzekerde. Zo is de gezinsongevallenverzekering een goede aanvulling als je persoonlijk verzekerd wilt zijn tegen ongelukken.

Wil je gratis en vrijblijvend advies over wat je nodig hebt? Bel ons.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af voor schades waar jij aansprakelijk voor bent. Deze verzekering wordt ook wel de AVP genoemd. Dit zijn schades die je toebrengt aan andere personen of aan spullen van anderen. Stoot je de vaas om van de buurman? Of heb je een losliggende steen in de tuin waarover de buurman struikelt? Al deze schades zijn verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering ook schades die worden veroorzaakt zijn door je kinderen, logés en huisdieren zijn gedekt.

Kenmerken aansprakelijkheidsverzekering:

 • Af te sluiten voor jezelf of het gehele gezin
 • Keuze uit geen eigen risico of een eigen risico kinderen
 • Verzekerd tot € 2.500.000,-

Verzekeringskaart Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering

Klaverblad heeft twee versies van de inboedelverzekering. Met de budgetverzekering ben je verzekerd voor brand, ontploffing, blikseminslag, storm, neerslag en diefstal. Dit is een zeer voordelige inboedelverzekering die vaak wordt geadviseerd bij starters en studenten. Wil je meer zekerheid en een ruimere dekking? Kies dan voor de royaal inboedelverzekering. Dan zijn je spullen ook verzekerd als je zelf iets beschadigt. De royaal inboedelverzekering wordt vaak gekozen bij gezinnen. Beide varianten kun je kiezen in het woonpakket.

Kenmerken inboedelverzekering:

 • Geen eigen risico
 • Mobiele apparatuur binnenhuis gedekt (eigen risico € 150,-)
 • Garantie tegen onderverzekering

Verzekeringskaart Budget inboedelverzekering

Verzekeringskaart Royaal inboedelverzekering

Opstalverzekering

Je huis verzeker je goed met een opstalverzekering. Opstal betekent letterlijk bouwwerk. Alles wat vastzit aan een koophuis wordt als opstal gezien. Zonnepanelen zijn dus opstal als ze vastzitten op het dak. De premie wordt berekend over de herbouwwaarde. Weet je niet precies wat de herbouwwaarde van je woning is dan kun je dit berekenen met de herbouwwaardemeter. Een voordeel hiervan is dat je nooit onderverzekerd bent, als de waarde van de woning toch hoger blijkt te zijn.

Kenmerken opstalverzekering:

 • Eigen risico stormschade afkoopbaar
 • Onbeperkte garantie tegen onderverzekering
 • Glas mee te verzekeren

Verzekeringskaart opstalverzekering

Gezinsongevallenverzekering

Met onze gezinsongevallenverzekering krijg je eenmalig een uitkering als jijzelf, je partner of een kind bij een ongeluk voor altijd invalide wordt of overlijdt. De verzekering is ook af te sluiten als alleenstaande.

De uitkering bij overlijden is €5.000.

Verzekeringskaart gezinsongevallen

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Veel mensen denken dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, dit komt waarschijnlijk omdat een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen in het verkeer wel verplicht is. Een aansprakelijkheidsverzekering particulier is in Nederland niet verplicht. De meeste mensen zijn echter wel verzekerd voor aansprakelijkheid want een ongeluk zit in een klein hoekje, en met deze verzekering voorkom je hoge kosten wanneer iets door jou schuld kapot gaat bij een ander. Ook met kleine kinderen of huisdieren komt een aansprakelijkheidsverzekering goed van pas. Daarbij is de premie vaak niet zo hoog, dus altijd de AVP afsluiten.

Is mijn hond ook verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja schade door een hond of een ander huisdier is ook gedekt. Het woonpakket Klaverblad heeft een uitgebreide dekking.

Stel, ik maak per ongeluk iets van mijn eigen spullen kapot, is dit gedekt?

Kies je voor de royaal inboedelverzekering van Klaverblad, dan ben je ook verzekerd als spullen kapot gaan door jouw eigen schuld. Wij adviseren in de meeste gevallen de uitgebreide dekking van de royaal inboedelverzekering. De premie is maar een paar euro meer en we vinden het belangrijk dat al onze klanten helemaal top verzekerd zijn. Zo heb je achteraf nooit teleurstellingen.

Hoe bereken ik de waarde van mijn inboedel?

Op de premieberekening vul je jouw postcode en huisnummer, het aantal gezinsleden en de leeftijd van de hoofdkostwinner in. De waarde van de inboedel van het hele gezin wordt automatisch berekend. Handig, want zo ben je nooit onderverzekerd.

Is een opstalverzekering verplicht?

Je kunt je voorstellen als je een hypotheek afsluit op je woning dat de bank zekerheid wil hebben dat bij een brand of grote natuurramp je woning is verzekerd. Immers in zo’n geval heb je herbouwplicht en de bank wil altijd een onderpand hebben. Dat wil zeggen dat als ze een lening verstrekken op je woning dat de woning als garantie geldt indien er een ramp gebeurt er een vergoeding volgt van de verzekeraar. Een lening zonder onderpand is geen hypotheek maar een persoonlijke lening. De bank kan dus een opstalverzekering verplichten. Voor jezelf is het natuurlijk een geruststellende gedachte dat je kostbare huis goed is verzekerd.

Is juridische hulp ook gedekt op het woonpakket?

We adviseren rechtsbijstandverzekering mee te verzekeren. Hier vind je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering

Premie Woonpakket