• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Youngtimer Verzekering

Youngtimer Verzekering

Youngtimer verzekering

Youngtimer Verzekeren

Heb je een auto tussen de 25 en 40 jaar oud? Dan heb je waarschijnlijk een prachtige youngtimer in handen! Maar wist je dat het verzekeren van een youngtimer specifieke eisen met zich meebrengt? Kies voor een verzekering die bij jou en je youngtimer past. Ontdek onze youngtimer verzekering en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Youngtimer Verzekering

  • Gratis Pechhulp Nederland
  • Lagere Premie
  • Meteen Verzekerd

Wanneer is een auto een youngtimer?

Er is geen officiële definitie die bepaalt of een auto een youngtimer is. Elke verzekeraar die auto’s verzekert, kijkt hier anders tegenaan. Wij noemen een auto een youngtimer als deze hobbymatig gebruikt wordt en tussen de 25 jaar en 40 jaar oud is. Is de auto tussen 15 en 25 jaar oud dan wordt deze auto een semi oldtimer of hobbytimer genoemd. Er wordt niet alleen naar de leeftijd van de auto gekeken maar ook hoe je de auto gebruikt. Kortom, Een youngtimer is vaak een auto die als 2e auto in een gezin aanwezig is en al wat jaartjes mee gaat. Om een auto als youngtimer te kunnen verzekeren verschilt per aanbieder.

Premievoordeel youngtimer verzekering

Als je jouw auto in het youngtimer tarief kunt verzekeren, bespaart dit veel geld. Een reguliere autoverzekering is meestal wel 2 tot 3 keer zo duur dan een youngtimer. Let goed op de eisen die de verzekeraar stelt, zoals de maximale kilometers die je jaarlijks mag rijden, soms moet je de klassieker ook binnen stallen.

Veenstra & de Jong Assurantiën

K.R. Poststraat 9
8441 EG Heerenveen

Kvk Leeuwarden nr: 68462182
AFM vergunning nr: 12044970

Contact

0513 – 646494 
[email protected]
Ma – vrij : 9.00 – 17:30 uur

Taxatiewaarde youngtimer

Een voordeel van een youngtimer verzekering is dat de verzekeraar rekening houdt met de bijzondere waarde van de auto. Normaliter vergoedt een autoverzekeraar bij totaal verlies de dagwaarde van de auto. Bij een youngtimer verzekering krijg je de taxatiewaarde vergoed mits de auto verzekerd is op basis van taxatiewaarde. De taxatiewaarde staat vermeld op de polis en ook hoelang de taxatiewaarde geldt. Het taxatierapport moet door een erkende taxateur (Fehac) opgesteld worden en meestal is een taxatierapport 3 jaar geldig. Elke 3 jaar moet de youngtimer dus opnieuw moeten getaxeerd worden.

Wil je weten wat een youngtimer verzekering kost? Je kunt de premie hierboven berekenen of ons bellen. Als je ons belt dan kunnen we je meteen vertellen of jouw auto in het voordelige youngtimer tarief kan.

Zomertijdkorting ook voor youngtimer?

Rijd je niet in de koudste wintermaanden? Kies dan voor zomertijddekking. De premie van de Youngtimer verzekering is dan gebaseerd op de periode waarin je wél rijdt. Door te kiezen voor zomertijddekking ontvang je 25% korting op de gehele premie. Uiteraard is de youngtimer tijdens de stalling wel het hele jaar verzekerd tegen diefstal en brand, mits je gekozen hebt voor beperkt of volledig Casco dekking. Het rij risico is echter niet verzekerd in de wintertijd (eind oktober tot eind maart)