Youngtimer Verzekering

Er is geen officiële definitie die bepaalt of een auto een youngtimer is. Elke verzekeraar die auto’s verzekert, kijkt hier weer anders tegenaan. Wij noemen een auto een youngtimer als deze hobbymatig gebruikt wordt en tussen de 25 jaar en 40 jaar oud is. Is de auto tussen 15 en 25 jaar oud dan wordt zo’n semi oldtimer een hobbytimer genoemd. Er wordt echter niet alleen naar de leeftijd van de auto gekeken. Het beste kun je bij de verzekeraar kijken naar de voorwaarden waaraan je auto moet voldoen om deze als youngtimer te verzekeren.

Premievoordeel youngtimer verzekering

Check bij het kiezen van je autoverzekering of je auto voldoet aan de voorwaarden voor een youngtimer. Dit kan een premievoordeel opleveren. Let wel op de voorwaarden die de verzekeraar stelt, zoals de maximale kilometers die je jaarlijks mag rijden. Een handige tool is de Youngtimer check:

Youngtimer Check

Taxatiewaarde youngtimer

Een voordeel van een youngtimerverzekering is dat de verzekeraar rekening houdt met de bijzondere waarde van de auto. Normaliter vergoedt een autoverzekeraar bij total loss de dagwaarde van de auto. Bij een youngtimer verzekering kun je de taxatiewaarde vergoed krijgen, op voorwaarde dat de auto op basis hiervan is verzekerd. De taxatiewaarde staat vermeld op de polis. Het taxatierapport moet zijn opgesteld door een erkende taxateur (Fehac).

Wil je een premie opvragen voor een youngtimer of wil je de youngtimer verzekering aanvragen, lees dan verder.

Offerte opvragen youngtimer

Rijd je niet in de wintertijdperiode? Dan is de premie van de Youngtimer verzekering gebaseerd op de periode waarin je wél rijdt. Dat is wel zo eerlijk. Uiteraard is jouw youngtimer tijdens de stalling wel het hele daar door verzekerd tegen diefstal en brand, afhankelijk van de door jou gekozen dekking.

Voorwaarden youngtimerverzekering

Home Youngtimer Verzekering