Youngtimer Verzekering

Wanneer is een auto een youngtimer?

Er is geen officiële definitie die bepaalt of een auto een youngtimer is. Elke verzekeraar die auto’s verzekert, kijkt hier anders tegenaan. Wij noemen een auto een youngtimer als deze hobbymatig gebruikt wordt en tussen de 25 jaar en 40 jaar oud is. Is de auto tussen 15 en 25 jaar oud dan wordt deze auto een semi oldtimer of hobbytimer genoemd. Er wordt niet alleen naar de leeftijd van de auto gekeken maar ook hoe je de auto gebruikt. Informeer dus altijd goed naar de voorwaarden waaraan je auto moet voldoen om deze als youngtimer te verzekeren.

Premievoordeel youngtimer verzekering

Als je jouw auto in het youngtimer tarief kunt verzekeren, scheelt dit meestal nog al wat premie. Een reguliere autoverzekering is meestal wel 2 to 3 keer zo duur dan een youngtimer. Let goed op de eisen die de verzekeraar stelt, zoals de maximale kilometers die je jaarlijks mag rijden, soms moet je de klassieker ook binnen stallen.

Wellicht handig:

Youngtimer Check

Taxatiewaarde youngtimer

Een voordeel van een youngtimerverzekering is dat de verzekeraar rekening houdt met de bijzondere waarde van de auto. Normaliter vergoedt een autoverzekeraar bij total loss de dagwaarde van de auto. Bij een youngtimer verzekering krijg je de taxatiewaarde vergoed mits  de auto verzekerd is op basis van taxatiewaarde  De taxatiewaarde staat vermeld op de polis. Het taxatierapport moet zijn opgesteld door een erkende taxateur (Fehac) en een taxatierapport is in de meeste gevallen 3 jaar geldig. Elke 3 jaar zul je de youngtimer dus opnieuw moeten laten taxeren.

Premie Youngtimer

Wil je weten wat een youngtimer verzekering kost? Je kunt de premie hierboven berekenen of ons bellen. Als je ons belt dan kunnen we je meteen vertellen of jouw youngtimer in het voordelige tarief kan.

Zomertijdkorting ook voor youngtimer?

Rijd je niet in de wintertijdperiode? Kies dan voor zomertijdkorting. De premie van de Youngtimer verzekering is dan gebaseerd op de periode waarin je wél rijdt. Door te kiezen voor zomertijdkorting ontvang je 25% korting op de gehele premie. Uiteraard is de youngtimer tijdens de stalling wel het hele daar door verzekerd tegen diefstal en brand, mits je gekozen hebt voor beperkt of volledig Casco dekking. Het rij risico is echter niet verzekerd in de wintertijd (eind oktober tot eind maart)

Home Youngtimer Verzekering