• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Fietsverzekering Mountainbike verzekeren

Mountainbike verzekeren

Mountainbike verzekering

Zorgeloos op pad met je mountainbike doe je met de Fietsverzekering van Unigarant. Met je ATB (All Terrain Bicycle) fietsen door de bossen, over boomwortels en via smalle paadjes met flink wat snelheid. Genieten van de natuur, zónder zorgen over je materiaal.

Met de fietsverzekering Unigarant kies je zelf hoe je jouw mountainbike wil verzekeren. Je hebt keuze uit twee opties: een aflopende of doorlopende fietsverzekering.

Mountainbike verzekeren 3 of 5 jaar

Je kunt je mountainbike verzekeren voor een vaste periode, namelijk drie of vijf jaar. Dat betekent dat je de premie voor die periode in één keer bij aanvang van de verzekering betaalt.

Doorlopende verzekering

Je kan ook kiezen voor onze Doorlopende Fietsverzekering. Je kan de premie per maand of per jaar betalen. De verzekering wordt elk jaar automatisch verlengd. Jij bepaalt dan ook wanneer je de mountainbike verzekering stop zet.

Je ATB goed verzekerd tegen diefstal en schade

Natuurlijk wil je je mountainbike goed verzekeren tegen diefstal en schade. Daarom is deze verzekering erg aantrekkelijk voor mountainbikers. ATB’s zijn meestal niet voorzien van een slot. Zolang je je mountainbike niet onbeheerd achterlaat, ben je verzekerd voor diefstal. Wanneer je mountainbike zonder toezicht wegzet, dan heb je een ART2 slotverplichting. Het eigen risico bij diefstal is 10% van het verzekerde bedrag.

Volledige vergoeding

Wordt je fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan krijg je het verzekerd bedrag uitgekeerd. Bij schade door bijvoorbeeld een val, of aanrijding, wordt het schadebedrag vergoed. Gaat de fiets binnen drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren? Dan krijg je de verzekerd bedrag uitgekeerd. Zo kun je weer een nieuwe fiets aanschaffen. De fiets moet dan wel voor beschadiging zijn verzekerd.

Tweedehands ATB verzekeren

Wij hebben ook mogelijkheden om tweedehands mountainbikes te verzekeren. Als verzekerde waarde wordt het bedrag aangehouden wat je voor de fiets hebt betaald. Bij totaal verlies ontvang je de eerste drie jaar van de verzekering de aanschafprijs terug.

In deze informatiefolder over de doorlopende fietsverzekering lees je wat verzekerd is en ook wat je moet doen om recht te hebben op een schadevergoeding. We adviseren je deze folder even goed door te lezen.

De verzekering vraag je gemakkelijk online aan. Eerst liever een offerte gewild? Neem dan telefonisch contact met ons op. Het team van Veenstra en de Jong Assurantiën staat klaar om je te helpen!